Китай направи успешно изпитание на роботизираната ръка на орбиталната си

...
Китай направи успешно изпитание на роботизираната ръка на орбиталната си
Коментари Харесай

Китай с успешно изпитание на роботизираната ръка на орбиталната си станция

Китай направи сполучливо тестване на роботизираната ръка на орбиталната си галактическа станция, като с нея беше изместен товарният галактически транспортен съд. Операцията е траяла 47 минути, заяви ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

След като товарният транспортен съд " Тянджоу-2 " се е откачил от базовия модул на станцията, роботизираната ръка го е преместила настрана, а по-късно е била осъществена противоположната интервенция и корабът е върнат на първичното му място. След това " Тянчжоу-2 " и базовият модул на станцията " Тянхъ " още веднъж са се скачили.
На станцията в този момент има екипаж от трима души. Космическият транспортен съд " Шънчжоу-13 " с тайконавти беше изстрелян на 16 октомври. Те ще останат шест месеца в космоса, през които работят по построяването на галактическата станция. На  7 ноември този екипаж излезе за първи път в открит космос.

Китайската галактическа станция е на височина от към 400 км. Предвижда се да работи най-малко 10 години. Тя е предопределена за трима души (до шестима при промяна на екипажа или идване на гостуващи мисии).
Масата на Т-образния комплекс, който има три възела за съединяване и шлюз за излизане в открит космос, е 66 тона. Обемът на отсеците доближава 110 кубически метра. Очаква се орбиталната станция да стартира да действа изцяло тази година. Китай разгласи, че тя ще бъде налична за интернационалните планове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР