Китай напълно е ваксинирал срещу ковид 91 процента от учениците

...
Китай напълно е ваксинирал срещу ковид 91 процента от учениците
Коментари Харесай

Китай отчете: 91% от учениците от 12 до 17 години са ваксинирани срещу Covid

Китай изцяло е ваксинирал против коронавирус 91 % от учениците на възраст от 12 до 17 години, съобщи през днешния ден държавната телевизия, представена от Ройтерс.

По данни на локалните управляващи новото огнище на болест в югоизточната провинция Фуцзян, където този месец случаите на ковид доближиха 152, като доста от тях са неимунизирани възпитаници в минимум четири начални учебни заведения и две детски градини.

Двете съществени китайски ваксини бяха утвърдени за приложимост при деца от три години нагоре, само че управляващите натоварени с имунизационната акция, към момента не са почнали имунизация на деца под 12 години.

В изказване на министерството на образованието се споделя, че учебните заведения би трябвало да останат бдителни и да извършват ограниченията против Covid по-ефикасно и целево.

Градовете Путян и Сямън, където бяха регистрирани множеството случаи през последното експлоадиране на болестта, прекратиха присъствените занимания в детските градини и началните учебни заведения и множеството присъствени занимания в гимназиите.

Избухването на болестта подтикна градове в други елементи на Китай да издадат предизвестия да се заобикалят пътувания през почивните дни по случай фестивал идната седмица и през едноседмичната почивка, започваща на 1 октомври, макар че държавни медии предизвестиха да не бъдат въвеждани общи забрани за пътешестване.

Ван Дънфън, чиновник в министерството на образованието, съобщи, че учениците и учителите са насърчавани да не пътуват по време на идните почивни дни.

Китай стартира да имунизира възпитаници на възраст от 12 до 17 години през юли. Степента на имунизация от 91 % е много над националната степен в страната, която е малко под 70 % по данни от 6 септември.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР