Китай наложиха санкции срещу най-високопоставения китайски представител до момента, насочени

...
Китай наложиха санкции срещу най-високопоставения китайски представител до момента, насочени
Коментари Харесай

САЩ започна да санкционира високопоставени членове на китайското Политбюро

Китай постановиха наказания против най-високопоставения китайски представител досега, ориентирани против хипотетични нарушавания на правата на индивида против уйгурското мюсюлманско малцинство, което евентуално ще ускори напрежението сред Вашингтон и Пекин , написа " Ройтерс ".

Вашингтон сложи в черен лист секретаря на комунистическата партия в района на Синдзян , Чен Куангуо, член на мощното китайско Политбюро и трима други чиновници. Дългоочакваното деяние последва месеци на враждебността на Вашингтон към Пекин поради дейности на Китай с новата зараза от ковид и закона за Хонконг.

Високопоставен чиновник на администрацията разказа Чен като най-високопоставения китайски служител, глобен в миналото от Съединени американски щати .

Черният лист " не е смешка ", сподели той. " Не единствено във връзка с символичното и репутационното въздействие, само че той има действително значение за способността на човек да се движи по света и да прави бизнес . "
 Китай остро предизвестява Съединени американски щати за
Китай остро предизвестява Съединени американски щати за " злобната " им и " подмолна " интервенция в суверенитета и сигурността

В противоположен случай Китай ще реагира уверено и Съединени американски щати ще понесе всички произлизащи от това последици

Китайското посолство във Вашингтон не отговори на искане за коментар. Китай отхвърля да малтретира уйгурски мюсюлмани и разяснява, че лагерите обезпечават професионално образование и са нужни за битка с екстремизма .

Санкциите са наложени според световния закон " Магнитски ", който разрешава на държавното управление на Съединени американски щати да се санкционира извършители на човешки права по целия свят , като замразява всевъзможни техни американски активи, не разрешава пътуванията в Съединени американски щати и не разрешава на американците да вършат бизнес с тях.

Санкции са наложени и на Джу Хайлун, някогашен заместител секретар на партията и сегашен заместител секретар на районния законодателен орган на Народния конгрес на Синдзян; Ванг Мингшан, шеф и секретар на Комунистическата партия на Бюрото за социална сигурност в Синдзян; и някогашният партиен секретар на бюрото Хуо Лиюун.

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи, че Вашингтон също по този начин е забранил пътуването до Чен, Джу, Уанг и техните близки , както и други неназовани чиновници на Китайската комунистическа партия , да пътуват до Съединените щати.

Групата в заточение " Световен уйгурски конгрес " приветства този ход и прикани Европейския съюз и други страни да последват образеца на Съединени американски щати .

Републиканският сенатор Марко Рубио , който спонсорира законодателството, подписано от президента Тръмп през юни, приканва за наказания против репресиите на уйгурите и разяснява пред " Ройтерс ", че този ход е " от дълго време отложен " и че са нужни още стъпки .

" Прекалено дълго време китайските публични лица не носят отговорност за осъществяване на зверства , които евентуално са закононарушения против човечеството ", разяснява Рубио.
 Тръмп: Може изцяло да скъсаме с Китай
Тръмп: Може изцяло да скъсаме с Китай

В следващ постинг н Туитър...

" Асошиейтед прес " регистрира предишния месец, че Китай се пробва да понижи раждаемостта измежду уйгурите с насилствен надзор върху раждаемостта. Китай денонсира отчета като изработен.

Въпреки твърдите обществени забележки на Тръмп по отношение на Пекин , някогашният консултант по националната сигурност Джон Болтън твърди в наскоро издадеата си книга, че Тръмп е декларирал, че китайският президент Си Дзинпин би трябвало да продължи с построяването на лагери за задържане в Синдзян и желае помощта на Си за преизбиране през ноемвр и.

Тръмп сподели в изявление предишния месец , че се е отказал от по-строги наказания против Китай поради уйгурските права на индивида заради опасения, че сходни ограничения биха се намесили в комерсиалните договаряния с Пекин .

Министърът на финансите Стивън Мнучин също е изразил възражения против глобите на Министерството на финансите, изключително против член на Политбюро , заради опасения, че могат да навредят на връзките сред Съединени американски щати и Китай , съгласно осведомен с въпроса вътрешен човек.

" Съединените щати са поели ангажимент да употребяват цялата всеобхватсност на финансовите си пълномощия , за да санкционират нарушителите на човешки права в Синдзян и в целия свят ", разяснява Мнучин в публично изказване.

Питър Харел, някогашен американски формален представител и специалист по глобите в Центъра за нова американска сигурност, съобщи, че ходът може да е сигнал за продължителна промяна от страна на администрацията на Тръмп за " превръщане на повеч е внимание на нарушаванията на правата на индивида в Китай... след няколко години на занемаряване. "

Експерти и деятели на Организация на обединените нации считат, че над милион мюсюлмани са арестувани в лагери в региона на Синдзян.
 Армията на Съединени американски щати подписва с Тайланд пакт за
Армията на Съединени американски щати подписва с Тайланд пакт за " стратегическа визия "

Обсъждат рационализация, оперативна съгласуемост, образование и доктрина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР