Китай наложи тарифи в размер до 25% върху вноса от

...
Китай наложи тарифи в размер до 25% върху вноса от
Коментари Харесай

Търговска война: Китай отвърна с удар на САЩ

Китай наложи цени в размер до 25% върху вноса от Съединени американски щати, откакто американският президент Доналд Тръмп увеличи митата за стомана и алуминий през март.

От през днешния ден Пекин ще полза американски артикули на стойност общо 3 милиарда $, което действително е единствено дребна част от годишния стокооборот сред двете най-големи стопански системи в света, възлизащ на 637 милиарда $ за 2017 година От тази сума комерсиалният недостиг на Съединени американски щати е 375 милиарда $, по данни на американската статистика.

Китайските управляващи ще таксуват с новите мита вноса на артикули като вино, замразено свинско месо и алуминиев скрап. Официалната позиция на Пекин е, че по този начин ще е балансират загубите, породени от новите американски цени.

С въвеждането на митата върху стоманата и алуминия Тръмп настоя, че „ комерсиалните войни са добри” и че за Съединени американски щати ще е елементарно да ги завоюват.

Американската администрация към този момент разгласи проекти за спомагателни целеви цени, засягащи вноса на артикули за 60 милиарда $ от Китай и ограничение на китайските вложения, като отговор на кражбите на интелектуална благосъстоятелност, позволявани от държавното управление в Пекин.

Новите китайски мита демонстрират, че Пекин е подготвен да отвърне с контрамерки, макар че публично уточни, че не желае да води комерсиална война със Съединени американски щати.

Източник: vesti.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР