Китай наложи персонални санкции на близо 30 бивши членове на

...
Китай наложи персонални санкции на близо 30 бивши членове на
Коментари Харесай

Китай наложи персонални санкции на ключови лица от администрацията на Тръмп

Китай наложи лични наказания на близо 30 някогашни членове на администрацията на Доналд Тръмп, измежду които някогашния държавен секретар Майк Помпео. Това се случи броени минути откакто те напуснаха постовете си през днешния ден и минути откакто президентът Джо Байдън постави клетва, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Пекин постанова забрани да посещават Китай, наред с други ограничавания, на някогашния държавен секретар Майк Помпео, на съветника на Тръмп по националната сигурност Робърт О'Брайън и на американската непрекъсната представителка в Организация на обединените нации Кели Крафт.

Сред другите глобени от Китай са икономическият консултант на Тръмп Питър Наваро, основният му посланик за Азия Дейвид Стилуел, министърът на опазването на здравето Алекс Азар, някогашният консултант по националната сигурност Джон Болтън и стратегическият консултант Стив Банън. Санкциите са значително алегорични, само че демонстрират дълбоката неприязън на Пекин към отдръпналото се американско държавно управление, считано за враждебно настроено към Китай.

" През последните години някои антикитайски политици в Съединени американски щати, действайки от себични политически ползи и предубеждения и от ненавист към Китай, и показвайки неуважение към ползите на китайски и американския нации, възнамеряваха, прокарваха и изпълняваха поредици от налудничави дейности, с които неприемливо се намесваха във вътрешните работи на Китай, накърняваха ползите на Китай, обиждаха китайския народ и нанесоха сериозна щета на китайско-американските връзки ", се споделя в известието на китайското външно министерство.

Санкциите включват “тези лица и на членовете на техните фамилии е неразрешено да влизат в континенталната част на Китай, в Хонконг и Макао. На тях и на компании и институции, свързани с тях, се не разрешава да вършат бизнес с Китай “, прецизират от китайското външно министерство.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР