Китай налага ответни санкции срещу редица американски служители и служители

...
Китай налага ответни санкции срещу редица американски служители и служители
Коментари Харесай

Китай въведе ответни санкции срещу САЩ

Китай постанова ответни наказания против редица американски чиновници и чиновници на американски неправителствени организации за нарушение на правата на китайски законодатели. Това заяви в четвъртък на брифинг формалният представител на външното министерство на Китай Хуа Чунинг, представена от ТАСС.

Китай приканва Съединени американски щати да не не престават по "опасен и неправилен път ", разяснява тя, представена от "Ройтерс ".

"Поради сериозната интервенция на Съединени американски щати във вътрешните работи на КНР по въпроси, свързани с Хонконг, Съединени американски щати вреди на националните ползи, Китай реши да наложи ответни наказания против длъжностни лица от изпълнителната власт на Съединени американски щати, членове на Конгреса, чиновници на неправителствени организации и техните близки родственици ", сподели дипломатът.

Освен това, управляващите на КНР са решили да "отменят безвизовия режим за краткотрайни визити в специфични административни региони на Хонконг и Макао за американски жители - притежатели на дипломатически паспорти ".

Съединени американски щати постановиха финансови наказания и възбрана за пътешестване на 14 законодатели поради ролята им в приемането на закона за националната сигурност за Хонконг.

Говорител на китайското външно министерство жигосах решението като "подло желание за груба интервенция във вътрешните работи на Китай ".

Това не е единственото отрицателно развиване в връзките сред двете страни.

На 30 юни Китай одобри Закона за националната сигурност на Хонконг. Целта му е да предотврати закононарушения като фракционизъм, тероризъм, подкопаване на държавната власт и секрети съглашения с непознати сили, а също по този начин планува пожизнен затвор. Централното държавно управление на Китай сътвори специфични органи за държавна сигурност, които няма да бъдат подчинени на администрацията на Хонконг. Белият дом възприема тази самодейност като "нарушаване на автономията " и правилото на "една страна, две системи ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР