Китай може да обяви 10 нови облекчения на мерките срещу

...
Китай може да обяви 10 нови облекчения на мерките срещу
Коментари Харесай

Китай готви ново облекчаване на COVID мерките в десет стъпки

Китай може да разгласи 10 нови облекчения на ограниченията против COVID-19 още в сряда. Това разкриха пред " Ройтерс " двама източници, осведомени с въпроса.

Новите 10 стъпки ще добавят 20-те облекчения, показани през ноември, които сложиха началото на поредност от ограничения за намаляване на Коронавирус рестрикциите в цялата страна.

Продължаващите от три години ограничения за нулева Коронавирус приемливост - от затворени граници до постоянно въвеждане на цялостен локдаун, удариха стопанската система на Китай и провокираха през ноември н в континенталната част на страната, откогато президентът Си Дзинпин пое властта през 2012 година

Управлението на ограниченията, свързани с заболяването, може да бъде намалено още през януари до по-малко строгата категория B от актуалната най-висока категория A на инфекциозни болести, обясниха източниците, поискали анонимност.
 Китай с Коронавирус връх от 6 месеца
Китай с Коронавирус връх от 6 месеца

Регистрира 4610 новозаразени с COVID-19 в събота, от които 588 са били симптоматични

Миналата седмица вицепремиерът Сун Чунлан съобщи, че Китай е изправен пред " нова обстановка ", защото патогенността на вируса Омикрон отслабва. По този метод тя стана първият почитан чиновник, който обществено призна, че способността на новия вид да предизвиква заболявания е намаляла.

Оттогава насам редица огромни градове започнаха да анулират цялостните локдауни, понижиха постоянното PCR тестване и прекратиха инспекциите за негативен тест на публични места, като метростанции и паркове.

На 11 ноември националният здравен орган разгласи набор от нови ограничения в опит да усъвършенства ръководството на Коронавирус и да реализира по-добър баланс сред контрола на епидемията и укрепването на стопанската система.

Сред спомагателните ограничения, които следва да бъдат оповестени, ще бъде разрешението за съблюдаване на карантина в домашни условия за част от инфектираните.
 Китай обмисля да редуцира Коронавирус карантината за идващи пасажери
Китай обмисля да редуцира Коронавирус карантината за идващи пасажери

Продължителността ѝ да е 7 или 8 дни вместо сегашните 10

Това би било основна смяна в тактиката от по-рано тази година, когато цели обитаеми места биваха поставяни под локдаун - от време на време за седмици, единствено поради един позитивен случай.

Съгласно новите, по-облекчени правила за карантина, въведени предишния месец, се изисква блокиране единствено на засегнатите здания.

От януари 2020 година Китай класифицира COVID-19 като инфекциозна болест от категория B, само че я ръководи според протоколи от категория A , давайки на локалните управляващи пълномощието да слагат под карантина пациенти и техните близки контакти и да блокират районите.

Категория A обгръща заболявания като бубонна чума и холера, категория B обгръща SARS, СПИН и антракс, а заболявания като грип, проказа и заушка са сложени в категория C.

Повече от 95% от Коронавирус случаите в Китай обаче са асимптоматични и леки, с малко смъртни случаи. При такива условия придържането към тактиката от категория А не е в сходство с науката, показва неизвестен специалист, представен от държавната медия Yicai. Според него COVID-19 може да бъде намален до ръководство от категория B или даже от категория C.
 COVID-19: десетки милиони хора остават затворени в Китай
COVID-19: десетки милиони хора остават затворени в Китай

Страната се заключва в своята нулева Коронавирус политика
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР