Китай може да има нов символ на добротата на тази

...
Китай може да има нов символ на добротата на тази
Коментари Харесай

Добрички и пухкави: САЩ откриха нова китайска заплаха

Китай може да има нов знак на добротата на тази нация - усмихнати костенурки без перки от великата река Яндзъ. Тези странни създания бяха - тъкмо като специфичния локален тип сладководни делфини - на ръба на изгубването: бяха останали 1012 от тях, а в този момент към този момент са 1243. Експертите от националния резерват в провинция Хубей се постараха.

Кой знае, може би даже ще се стигне до проява на такива костенурки в аквариумите по света, както в този момент се случва с пандите - всякога по специфичен контракт за наем и постоянно в символ на положителните планове на Пекин към народа на една или друга страна. Тези планове стават явни, когато се любувате на устата на костенурката, разтегната във постоянно щастлива усмивка. Не тъкмо пухкаво и кротко създание като пандата, само че нещо сладко, също така, живеещо единствено в Китай и известно с това.

Но пандата най-сетне беше изгонена от Съединени американски щати, откъдето субект на име Я-Я се върна в родината си предходната седмица след 20 години доблестна работа в зоопарка. Тя беше посрещната в родната си страна като национална героиня. И по-късно събитие американския канал Си-Ен-Ен изля с отрова за това по какъв начин бозайникът служи като средство за нагнетяване на китайски шовинизъм. Достигна до това да каже, че това раздухва антиамериканските усеща.

Ясно е, че китайската страна не остана безмълвна. И на драго сърце – в лицето на професор Сю Лиан от Пекинската школа по интернационалните връзки – удостовери, че това не е просто черно-бяло животинче. Народът го считат за " един от нас " и национално благосъстояние. И „ демонизирането на панда-дипломацията от западните медии в действителност отразява тяхната потребност през последните години да подтиснат Китай и това е типична демонстрация на психическото деформиране на мисленето “.

Вече говорихме за различен случай от преди повече от година - в Съединени американски щати се появи законодателна самодейност за насилствена национализация (или демонополизация?) на пандите, с цел да могат да се развъждат на американска земя - без наложителното изпращане на дребните в Китай, както през днешния ден. И този припадък на пандоненавистничество се сведе до концепцията, че това е някакъв прекомерно миролюбив знак на страната - стратегическият съперник на Съединените щати, тази страна би трябвало да се свързва по света с нещо злобно и хапливо.

Американската параноя за всичко китайско не е излекувана. И през днешния ден четем или по-точно гледаме следващата и типична полемика на десния фланг на американската политика. Темата е елементарна: с цел да станат Съединени американски щати още веднъж велики, страната би трябвало да реши два казуса от национално значение. Първата е да се разбие „ дълбоката страна “, т.е. вкоренената администрация с нейната податливост да работи единствено за Демократическата партия. И две: победа в новата Студена война, този път с Китай. Или, както се споделя в Съединени американски щати, с Китайската комунистическа партия. И внезапно се оказва, че има положителни панди, които целият свят обича.

Но в случай че приказваме за новата студена война на Запада против Изтока, тогава тя е доста друга от предходната. Включително на такава основа като привлекателността на избрана система за елементарния, не мощно политизиран човек, който към момента живее с илюзиите на глобализма: свят, отворен за всички, и впрочем.

Преди Западът привличаше повече. Днес, в случай че човек си мисли, че към момента е обикновено да си търси работа в която и да е страна по земното кълбо, където заплащат повече и живеят по-весело... Тогава за подобен човек има, наред с други неща, безусловно неполитическо изказване на консултанта на Световната банка на име Дън (никой не сподели, че е жител на Китай). Дън поучава читателите и споделя, че през днешния ден човек, който желае да работи в чужбина, би трябвало да не помни за Европа. Да отидеш в Съединени американски щати - да, там е още търпимо. Но е по-добре да потърси място в развита Азия или, в случай че е китаец, да си остане у дома.

След това консултантът има числа: в Сингапур заплатата за същата позиция е по-висока, в сравнение с във Англия. В самия Китай заплатите са малко по-ниски от тези на европейците, само че цените и другото качество на живот са доста по-добри. В Съединени американски щати, където към момента заплащат добре, цените също не са доста положителни, а и са налице странностите на техния имиграционен режим. И да прибавим – всеобщата нервност за това, че всички китайци са шпиони, а пандата е страшилище, което раздухва китайския шовинизъм.

Превод: В. Сергеев

Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР