Китай може би скоро ще започне да произвежда първия си

...
Китай може би скоро ще започне да произвежда първия си
Коментари Харесай

Китайски автомобил, сглобяван в Западна Европа? Geely може да са първите

Китай може би скоро ще стартира да създава първия си автомобил в западна Европа - благодарение на шведската Volvo Car Group, написа Bloomberg.

Брандът-икона, който бе закупен от китайския милиардер Ли Шуфу, ще предложи своя цех в Гент, Белгия за сглобяването на нов, по-висок клас автомобил на магната, сподели основният изпълнителен шеф на шведската компания Хакан Самюелсон.

Zhejiang Geely Holding Group Co. на Ли Шуфу стартира да продава своя стилен SUV модел от по-висок клас в Китай преди два месеца под марката Lynk & Co. за цена от 25 000 $. Щампа " Made in Europe " ще подхожда на упоритостите на китайския производител, който желае да се изправи против най-големите в сектора - като Volkswagen AG, които преобладават китайския авто пазар от десетилетие. След години на продажби на бюджетни модели вкъщи, китайските производители като Geely и BYD (която подписа с артиста Леонардо ди Каприо за дипломат на марката) от ден на ден обръщат глави към интернационалните пазари.

Милиардерът Ли закупи Volvo Cars от Ford Motor Co. през 2010 година и похарчи над 11 милиарда $ за възобновяване на оборудванията. Миналата година Geely закупи съвсем 50% от малайзийската Proton Holdings Bhd. и 51% от английския производител на спортни коли Lotus Cars. Ли има упоритости да трансформира Geely в международен колос и като част от този проект показа марката Lynk & Co. през 2016 година, като се прицели в по-младите консуматори.

Lynk & Co. споделя индустриалната линия на Volvo XC40. Първият ѝ модел с изключително непривлекателното име " 01 " - стилен SUV, предлага интернет достъп в колата, който разрешава отключването ѝ без код и " шерването " на автомобил с един бутон. От ноември до момента са продадени към 6 000 броя, а Geely възнамерява да предлага модела и отвън Китай, като стартира с Европа от средата на 2019 година /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР