Китай, както и редица други страни са прекратили покупката на

...
Китай, както и редица други страни са прекратили покупката на
Коментари Харесай

Китай е прекратил покупката на ирански петрол, заради санкциите от САЩ


Китай, както и редица други страни са прекратили покупката на ирански нефт, поради опасенията, че ще попаднат под глобите на Съединени американски щати, оповестява The Wall Street Journal, базирайки се на източници от петролния бранш на иранската страна.

Съединени американски щати, след излизането си от нуклеарното съглашение възобновиха глобите против страната, като задачата е експортът на нефт да бъде редуциран до нула. Вашингтон предизвести, че глобите ще обзет и трети страни, при положение на бизнес покупко-продажби в петролния бранш. Съответно бяха направени краткотрайни изключения за 7 страни до 2 май тази година. До цялостното влизане на глобите страните купуваха всекидневно по 1,6 милиарда барела нефт от Иран. Иранските бизнесмени обаче не губят вяра за обновяване на доставките на нефт за Китай и както изяснява за изданието един от частните снабдители, сега се водят диалози с дребните нефтопреработващи фабрики. Решение дали да се реализират доставки обаче могат да се вземат единствено на държавно равнище от страна на Китай и Иран.

Външното министерство на Китай подложи на рецензия въвеждането на едностранни наказания от страна на Вашингтон против Иран и трети страни, като разгласи, че енергийното съдействие сред страните е на законна основа и в сходство с интернационалните правила.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР