Китай, където коронавирусът бе засечен за първи път преди близо

...
Китай, където коронавирусът бе засечен за първи път преди близо
Коментари Харесай

Само трима починали от COVID-19 в Китай за година и половина

Китай, където коронавирусът бе засечен за първи път преди близо две години, значително съумя да овладее неговото разпространяване на своя територия посредством строги ограничаващи ограничения, всеобщо тестване и имунизиране. От началото на пандемията в страната с население от към 1,4 милиарда души са регистрирани малко повече от 98 000 случая на ковид. 4636 от инфектираните са умряли. Смъртните случаи през последната година и половина обаче са единствено три.

Въпреки това, сега Китай се бори с най-голямото си огнище на Делта разновидността на COVID-19 - в североизточния град Далян, където броят на новозаразените са усилва по-бързо от където и да било другаде в страната, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Вчера в страната са били регистрирани 32 нови случая на локално предаване на вируса. 25 от тях са в Далян.

От 17 октомври до момента в Китай били регистрирани 1308 нови случая на локално предаване на разновидността Делта. За съпоставяне, за цялото лято тези случаи са 1280.

Близо 1500 студенти от университета в град Чжуанхъ, административно зависещ на Далян, са сложени от през вчерашния ден под наблюдаване в общежития и хотели. Те се образоват отдалечено, а в стаите им се доставя храна. Властите в прилежащи градове, измежду които Дандун, Аншан и Шънян, слагат хората, идващи от Далян, под 14-дневна карантина.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР