Китай желе да забрани добиването на биткойн, според проект на

...
Китай желе да забрани добиването на биткойн, според проект на
Коментари Харесай

Китай иска да забрани "копаенето" на биткойн и на останалите криптовалути

Китай желе да забрани добиването на биткойн, съгласно план на лист с промишлените действия, който китайската държавна организацията се пробва да спре в символ на възходящия държавен напън върху бранша на криптовалутата, оповестява Ройтерс.

Китай е най-големият пазар на компютърен хардуер в света, предопределен за така наречен " копаене " на биткойн и на други криптовалути, макар че сходен жанр действия попаднаха в регулаторната " сива зона ".

Националната комисия за развиване и промени (NDRC) съобщи, че търси публично мнение по модифициран лист с промишлености, които желае да насърчи, да ограничи или да отстрани. Списъкът беше оповестен за първи път през 2011-а година.

Проектът на модифицирания лист прибавя криптовалута, в това число биткойн, към над 450 действия, за които NDRC счита, че би трябвало да бъдат отстранени, защото те не се придържат към съответните закони и наредби, не са безвредни, водят до загуба на запаси или замърсяват околната среда.

В плана не е посочена съответна дата или проект за елиминиране на добиването на биткойн, което значи, че сходни действия би трябвало да бъдат отстранени неотложно, се показва в документа, като обществеността ще има период до 7-и май за коментар по плана.

Във вторник държавният вестник Securities Times съобщи, че планът на листата " ясно отразява отношението на индустриалната политика на страната " към промишлеността на криптовалутите.Сигналите, че Китай възнамеряват да наложи възбрана върху добиването на криптовалути са факт, откакто през предходната седмица цената на биткойн набъбна с съвсем 20% единствено в границите на един ден и проби над равнището от 5000 $ за пръв път от средата на ноември предходната година, като редица анализатори и търговци признаха, че са били озадачени от това трагично възходящо придвижване.

В първите часове на днешната търговия биткойнът се търгува без основна смяна към значимата 200-дневна пълзяща-средна към 5245 щатски $, откакто в понеделник водещата криптовалута нарастна до 5-месечен връх към 5333 $.

Секторът на криптовалутите е подложен на сериозен надзор в Китай от 2017-а година насам, когато регулаторните органи започнаха да не разрешават първичното предложение (пускането на пазара на нови криптовалути) и затвориха локални тържища за търговия с криптовалути.

Китай също стартира да лимитира и добива на криптовалута, принуждавайки доста компании - измежду тях някои от най-големите в света - да разкриват техни бази на друго място.

Китайските компании също по този начин са и измежду най-големите производители на уреди за рандеман на биткойн (на мощни компютри), а през предходната година три компании подадоха заявки за първично обществено предложение в Хонконг, с цел да наберат милиарди долари.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР