Китай извлича поуки от войната на Русия в Украйна що

...
Китай извлича поуки от войната на Русия в Украйна що
Коментари Харесай

Със ставащото в Украйна въпросът за Китай е не дали, а кога да нахлуе в Тайван, каза шефът на ЦРУ

Китай извлича поучения от войната на Русия в Украйна що се отнася до вероятността за потребление на мощ против Тайван, съобщи през вчерашния ден ръководителят на Централно разузнавателно управление на САЩ.

" Струва ни се, че (войната в Украйна, както я вижда Пекин) в действителност не визира въпроса дали китайското управление може да реши да употребява мощ против Тайван през идващите няколко години, а по кое време и по какъв начин да го направи ", сподели шефът на американската разследваща организация Уйлям Бърнс. Бърнс приказва на Форума за сигурност в Аспън, Колорадо.

Той съобщи, че рискът президентът Си Цзинпин да предприеме дейности във връзка с Тайван до края на годината е дребен, макар че съгласно някои наблюдаващи подобен ход е вероятен след конгреса на ръководещата комунистическа партия по-късно тази година.

" Струва ни се, че тези опасности се усилват ", сподели той. Вероятно Пекин е " обезпокоен " от развоя на войната в Украйна, проучва шефът на организацията и назова спора " стратегически неуспех " за Владимир Путин, който смяташе, че може да накара Киев да капитулира за една седмица.

Бърнс сподели, че Пекин вижда в това доказателство, че " не можеш да постигнеш бързи и решителни победи ", без да вложиш задоволително военна мощ в борбата.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР