Китай изстреля в Космоса спътник, който ще бъде част от

...
Китай изстреля в Космоса спътник, който ще бъде част от
Коментари Харесай

Китай изстреля в Космоса спътник за предстоящи лунни мисии

Китай изстреля в Космоса сателит, който ще бъде част от идните му лунни задачи, оповестиха международните информационни организации.

В сряда сутринта от космодрума на южния китайски остров Хайнан излетя ракета притежател „ Чанчжън-8 “ („ Великият поход-8 “) със спътника „ Цюецяо-2 “, който се отдели и в този момент е на път към лунна орбита, заяви китайската държавна осведомителна организация Синхуа.

„ Цюецяо “ се превежда от китайски като „ мост на свраките “. В една китайска легенда свраки се смилили над двама влюбени, разграничени от Млечния път, тъй че образували мост, допускащ на двойката да бъде дружно един път годишно.

Китайското национално галактическо ръководство разгласи, че „ Цюецяо-2 “ ще бъде употребен за връзка при идни планове на Луната.

През 2019 година китайската сонда „ Чанъе-4 “ сполучливо кацна на Луната. Преди това Пекин изпрати в Космоса спътника „ Цюецяо “ за предаване на изображения и информация сред Земята и сондата, която кацна на далечната страна на Луната.

Предполага се, че „ Цюецяо-2 “ ще ускори информационната връзка, открита с „ Цюецяо “.

Тази пролет Китай възнамерява да приземи сонда на южната страна на Луната с задачата „ Чанъе-6 “, с цел да вземе почвени проби от спътника на Земята.

Китай желае да изпрати астронавти на Луната за първи път до 2030 година


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР