Китай изстреля космически кораб с трима тайконавти по посока на

...
Китай изстреля космически кораб с трима тайконавти по посока на
Коментари Харесай

Китай изстреля кораб с трима тайконавти към новата си станция -

Китай изстреля галактически транспортен съд с трима тайконавти по посока на изграждащата се в този момент китайска галактическа станция " Тянгун " (В превод: " Небесен дворец " ), предадоха международните организации.

Корабът " Шънджоу-14 ", прикован към ракета " Чанчжън-2F ", бе изстрелян в 10,44 ч локално време (02,44 ч. по Гринуич) от стартовата площадка в Цзюцюан, в пустияната Гоби. Четвърт част по-късно представител на китайската галактическа организация заяви, че изстрелването е било сполучливо.

Екипажът на кораба ще остане в станцията към шест месеца. Той е формиран от 43-годишната Лю Ян, първата китайска тайконавтка, полетяла за първи път в космоса през 2012 година Тя е придружавана в този момент от Чън Дун, който е на 43 години, и от Цзай Сючжъ, който е на 46 години. По време на задачата си екипажът ще би трябвало да получи два нови лабораторни модула, които да се скачат към станцията. Те ще бъдат изстреляни през юли и октомври. След като бъдат конфигурирани, станцията ще придобие формата си на буквата Т.

В края на задачата си екипажът ще съжителства за малко в станцията със идващите тайконавти от задачата " Шънчжоу-15 ", преди да се върне на земята.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР