Китай изпрати сериозен протест до САЩ за одобрението на Вашингтон

...
Китай изпрати сериозен протест до САЩ за одобрението на Вашингтон
Коментари Харесай

Китай предупреди САЩ да не продават оръжия на Тайван

Китай изпрати сериозен митинг до Съединени американски щати за утвърждението на Вашингтон за доставки на оръжия за Тайван на стойност 95 милиона $ и за подпомагането на Тайпе в обслужването на ракетни системи земя-въздух (ЗРК) Patriot, заяви китайското министерство на защитата в четвъртък.

„ Американската страна към този момент е одобрила продажбата на военни технологии и въоръжение на Тайван за 95 милиона $ и също по този начин ще му обезпечи експерти за обслужване на ЗРК Patriot “, се споделя в изказването на военната организация.

Според известието „ Китай показва съдбоносен митинг по този въпрос и по отношение на това направихме сериозен митинг към Съединени американски щати “.

В изказването се прецизира, че сходни дейности на Вашингтон съставляват " съществено нарушаване на споразуменията, както и груба интервенция във вътрешните работи на Китай.

" Китайската народноосвободителна войска ще предприеме дейни ограничения за торпилиране на всевъзможни опити на външни сили за оказване на поддръжка на тайванските сепаратисти под всевъзможни извинения ", обявиха те.

" Ние уверено ще пазиме националния суверенитет и териториалната целокупност на страната ни “, се акцентира в документа.

Пекин е угрижен от военното и техническо съдействие сред Вашингтон и Тайпе. Китайските управляващи от време на време повтарят пред Белия дом нуждата да се съблюдава политиката на „ Един Китай “. Тайван се ръководи от локалната администрация от 1949 година, само че Пекин преглежда острова като една от своите провинции. Тази позиция се поддържа от множеството страни, в това число Русия.

Превод: СМ

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР