Китай изпрати няколко десетки бойни самолета и 11 бойни кораба

...
Китай изпрати няколко десетки бойни самолета и 11 бойни кораба
Коментари Харесай

Демонстрация на сила: Китай изпрати десетки изтребители и 11 бойни кораба към Тайван

Китай изпрати няколко десетки бойни самолета и 11 бойни кораба към Тайван в проява на мощ след визитата на тайванската президентка Цай Ингвен в Съединени американски щати, заяви през днешния ден министерството на защитата на Тайван, представено от Българска телеграфна агенция.

Въоръжените сили на Китай по-рано оповестиха тридневни " патрули за бойна подготвеност " като предизвестие към Тайван. Действията на Пекин са в отговор на деликатната дипломатическа задача на президентката Цай Ингвен, ориентирана към подсилване на разтърсените партньорства на Тайван в Централна Америка и към усилване на поддръжката от Съединени американски щати. Пътуването на Цай включваше и политически сензитивна среща с ръководителя на американската Камара на представителите Кевин Маккарти. Делегация на Конгреса пък се срещна с президентката през уикенда след завръщането й в Тайван.

Китай отговори на контактите на Цай с Маккарти с налагането на възбрана за влизане в страната и финансови наказания на обвързваните с визитата й в Съединени американски щати, както и със засилена военна интензивност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР