Китай изпраща медицински екип и доставки в Ливан след експлозията

...
Китай изпраща медицински екип и доставки в Ливан след експлозията
Коментари Харесай

Бейрут: Макрон инициира международна програма за помощ, Китай праща екипи

Китай изпраща медицински екип и доставки в Ливан след детонацията в пристанището, при която са ранени повече от 5000 души. Говорителят на външното министерство Ван Венбин съобщи в четвъртък, че китайският водач Си Дзинпин е предал съболезнования на ливанския президент Мишел Аун след гърмежа, при който починаха минимум 135 души, оповестява АП.

" Като другарска страна на Ливан, Китай е подготвен да продължи да оказва помощ в границите на своя потенциал , с цел да може Ливан да преодолее компликациите ".

Китай от дълго време е главен клиент за петрол и газ в Близкия Изток, а през последните години се стреми да ускори въздействието си в региона като опция на Съединени американски щати и Европа . В продължение на доста години Китай също способства с бойци в мироопазващата интервенция на Организация на обединените нации в Южен Ливан.

Германският външен министър съобщи, че чиновник на немското посолство в Бейрут е погубен при гърмежа , който опустоши ливанската столица.

Хайко Маас споделя в изказване, че дамата е умряла вследствие на " последствията от детонацията в нейния апартамент ". При гърмежа е развалена постройката на посолството.
 Експлозията в Бейрут: Реакция на страните по света Обновена
Експлозията в Бейрут: Реакция на страните по света

Броят на починалите се е нараснал до 135, като към 5000 души са ранени

Англия изпраща транспортен съд на Кралския флот , с цел да помогне на града да се възвърне от опустошителната детонация. Министърът на защитата Бен Уолъс разяснява, че корабът H Enterprise, който сега е в Кипър, ще направи оценка на вредите и ще помогне на ливанските управляващи да се приготвят за възобновяване на пристанището.

Англия даде обещание пакет от филантропична поддръжка за Ливан на стойност 5 милиона лири и съобщи, че ще изпрати екипи за търсене и избавяне и експертна здравна помощ.

Франция има намерение да стартира стратегия за интернационална поддръжка за ливанското население , разгласи в четвъртък френският президент Еманюел Макрон при идването си в ливанската столица .

" След това ще преговаряме, с цел да стартираме стратегия за интернационална помощ на ливанския народ . Да оказваме помощ на хората е главен приоритет и би трябвало да го организираме по този начин, че да доближи до хората . "

Той разясни, че " Франция ще очертае спомагателни ограничения за поддръжка въз основа на резултатите от срещите с представители на ливанското управление, гражданското общество и избавителните екипи , работещи в пристанището ".

" Веднага потеглих за Ливан след нещастието. Такава взаимност е явна ", добави Макрон.

В същото време той уточни, че в диалози с представители на ливанското управление ще подчертае нуждата от промени в страната, в това число за усилване на битката против корупцият а. " Без тези промени рецесията в Ливан ще се задълбочи ", сподели той. След диалог с кореспонденти, Макрон се насочи към пристанището до мястото на детонацията , с цел да беседва с френски спасители, които разчистват руините.
 Светът оказва помощ на Ливан след детонацията
Светът оказва помощ на Ливан след детонацията

Финансова, материална и експертна помощ идва от над 20 държави
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР