Китай измисли хитър ход, с който за да изпревари санкциите

...
Китай измисли хитър ход, с който за да изпревари санкциите
Коментари Харесай

Китай използва евтин процесор на NVIDIA в създаването на хиперзвукови оръжия

Китай измисли остроумен ход, с който с цел да изпревари глобите и Съединени американски щати в софтуерната конкуренция...

Емил Василев 15:37 | 17.04.2024 0 Сподели

Най-четени

КосмосЕмил Василев - 11:19 | 15.04.2024

НАСА е на път да разгласи значима вест, обвързвана с Марс

КосмосЕмил Василев - 19:06 | 16.04.2024

Преоткриване на Вселената: Космосът не е това, което сме си представяли, че е

IT НовиниДаниел Десподов - 9:16 | 16.04.2024

Всичко в облака: на 14-ти октомври 2025 година Microsoft напълно стопира поддръжката на Office 2016 и Office 2019

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Изследователски екип от Китай е създал управление „ малко по малко “ за доста възстановяване на успеваемостта на хиперзвуковите оръжия благодарение на на ниска цена процесор на NVIDIA.

Съобщава се, че е употребен компютърен модул на чипа Jetson TX2i на NVIDIA, който може да бъде свободно закупен онлайн за 1000-1300 $. Устройството е било конфигурирано във въздушен хиперзвуков уред, кадърен да развива скорост, надвишаваща 7 Mach (8575 км/ч).

NVIDIA Jetson TX2i

Според резултатите от тестванията, този модул се оправя с моделите на изчислителната динамичност на флуидите с невиждана успеваемост, като понижава времето за пресмятане от няколко секунди до 25 милисекунди. Това е четири пъти по-бързо от мигването на човешко око.

Учените настояват, че бързaта реакция на модула го прави съвършен за „ оптимизация на горивната система в действително време, диагностика и ръководство на неизправности в скрамджет (въздушнореактивни) мотори “.

Въпреки, че чипът TX2i коства доста по-малко от актуалните графични процесори и е наличен онлайн без ограничавания за експорт, неговата продуктивност доближава 1,26 TFLOPS. Това е към 2 % от мощността на най-модерния чип на NVIDIA – H100.

Експертите акцентират, че потреблението на модула TX2i в системата за ръководство на скрамджет моторите освен е нараснало обсега и стабилността на хиперзвуковите транспортни средства, само че и доста е понижило разноските за научноизследователска и развойна активност.

Това не е първият случай, в който американски чипове се употребяват в китайските проучвания на хиперзвукови оръжия. Преди това за преструване на комплицирани високоскоростни потоци са употребявани процесори на Intel и високопроизводителни видеокарти на NVIDIA.

Въпреки вероятните триумфи при потреблението на NVIDIA Jetson TX2i за хиперзвукови ракети, вероятността за потреблението му в китайската военна техника остава дребна, защото локалните производители на чипове могат да предложат други възможности, които са също толкоз положителни и надеждни.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР