Китай иска да забрани добива на биткойн. Страната е най-големият

...
Китай иска да забрани добива на биткойн. Страната е най-големият
Коментари Харесай

Китай ще забрани копаенето на биткойн

Китай желае да забрани добива на биткойн. Страната е най-големият пазар в света за компютърен хардуер, предопределен за рандеман на биткойн и други криптовалути, макар че такива действия по-рано попадаха в регулаторна сива зона.

Националната комисия за развиване и промени (NDRC) съобщи, че търси публично мнение по модифициран лист на промишленостите, които желае да насърчи, ограничи или отстрани. Списъкът е оповестен за първи път през 2011 година

Проектосписъкът включи и добива, или " копаенето ", на криптовалути, в това число на биткойна, към над 450 действия, за които NDRC споделя, че би трябвало да бъдат отстранени, защото те не се придържат към съответните закони и наредби, не са безвредни, разпиляват запаси или замърсяват околната среда.

В него не е посочена целева дата или проект за елиминиране на биткойн добива, което значи, че сходни действия би трябвало да бъдат неразрешени неотложно, се споделя в документа. Обществеността има до 7 май да разяснява плана.

Държавният вестник Securities Times декларира във вторник, че описът " ясно отразява отношението на индустриалната политика на страната " към промишлеността на криптовалутите.

Миналата седмица цената на биткойн скочи съвсем с 20% в най-хубавия си ден от върха на балона през 2017 година и означи цена от 5,000 $ за първи път от средата на ноември, макар че анализаторите и търговците признаха, че са озадачени от развиването.

Във вторник биткойн се търгуваше на 5,190 $.

Секторът на криптовалутите е подложен на сериозен надзор в Китай от 2017 година, когато регулаторите започнаха да не разрешават първичното предложение на монети и затваряха локалните тържища за търговия с криптовалута.

Китай също стартира да лимитира добива на криптовалута, принуждавайки доста компании - измежду тях някои от най-големите в света - да се открият на друго място.

Китайските компании също са измежду най-големите производители на уреди за рандеман на биткойн, а през предходната година три подадоха заявки за първично обществено предложение в Хонг Конг, с цел да наберат милиарди долари.

Въпреки това, двете най-големи, Bitmain Technologies, най-големият международен производител на уреди за рандеман на биткойн, и Canaan Inc, от този момент не развиват своите приложения по този начин интензивно.

Според проспекта за първично обществено предложение на Canaan, подаден предходната година, продажбите на блокчейн хардуер най-вече за рандеман на криптовалута в Китай възлизат на стойност 8,7 милиарда юана (1,30 милиарда долара) през 2017 година или 45% от международните продажби по стойност.

Според него продажбите в Китай ще набъбнат до 35,6 милиарда юана до 2020 година. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР