Китай иска час по-скоро да бъде сложен край на конфликта

...
Китай иска час по-скоро да бъде сложен край на конфликта
Коментари Харесай

Си Дзинпин: Китай иска час по-скоро да бъде сложен край на конфликта между Израел и Хамас

Китай желае час по-скоро да бъде комплициран завършек на спора сред Израел и " Хамас ", съобщи през днешния ден китайският президент Си Дзинпин, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Ройтерс се базира на китайски държавни медии.

Пекин е подготвен да работи с държавните управления на арабските страни за намирането на трайно решение на спора, сподели още китайският водач.

Си посочи, че прекъсването на огъня е от основно значение, с цел да не се стига до разширението на спора или до излизането му отвън надзор.

Китайският президент направи тези си изказвания след среща с египетския министър председател Мостафа Мадбули, който е в Китай във връзка форума тази седмица, отдаден на китайската самодейност " Един пояс, веднъж ".

Китай поддържа напъните на Египет за доставянето на филантропична помощ в линията Газа, е споделил Си Дзинпин на Мадбули съгласно китайски медии.

Това са едни от първите изявления на Си Дзинпин във връзка с спора, който избухна с офанзивата на бойците от палестинското ислямистко придвижване " Хамас " против еврейската страна на 7 октомври.

Освен това Си сподели, че Китай е податлив да работи с Египет за усилването на съдействието в региона на инфраструктурата, технологиите в селското стопанство и възобновимата сила. Китайският водач съобщи, че ще насърчи китайски компании да влагат в Египет.

Китайският президент Си Дзинпин съобщи през днешния ден, че Китай желае да работи с Египет за стабилизирането на Близкия изток, съобщи Франс прес, като се базира на китайската държавна телевизия.

Китайският водач сподели това на срещата в Пекин с египетския министър председател Мостафа Мадбули. Агенция Франс Прес отбелязва, че изказването е направено в подтекста на войната сред Израел и " Хамас ". Египет граничи с линията Газа, която се намира под контрола на " Хамас ".

" Китай е податлив да ускори съдействието си с Египет в разнообразни сфери (...) и да работи с Египет, с цел да бъде импортирана сигурност и непоклатимост на районно и международно равнище ", е споделил Си Дзинпин на египетския представител съгласно китайската държавна телевизия.

" Китай и Египет са положителни другари, които споделят едни и същи цели, които си имат доверие и които са положителни сътрудници, които работят дружно за общото развиване и благополучие ", посочи Си.

" Ситуацията в интернационален и районен проект понастоящем е белязана от дълбоки и комплицирани промени ", сподели още китайският президент.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР