Китай, Индия и Русия полагат все по-големи усилия за разрастване

...
Китай, Индия и Русия полагат все по-големи усилия за разрастване
Коментари Харесай

Китай, Индия и Русия търсят влияние чрез дипломация на ваксините

Китай, Индия и Русия поставят все по-големи старания за разгръщане на своето въздействие посредством доставянето на ваксини на разрастващите се страни и страните със междинен приход, до момента в който развитите страни се мъчат да обезпечат на своите жители дози от създадените в Съединени американски щати и Европа ваксини, написа в понеделник японската осведомителна организация Киодо.

Китай подарява ваксини свое произвеждане на 53 страни, които са ги поръчали, основно от Югоизточна Азия и Африка.

" През последните два дни четохме и слушахме доста за китайски ваксини, изпратени в чужбина и признати задушевно в доста от разрастващите се страни ", сподели на 19 февруари на конференция представителят на китайското външно министерство Хуа Чунин. " В някои известия на медии се споделя, че имунизациите са се трансформирали в най-желаните от тези страни дарове за Пролетния фестивал ", добави той.

Първата страна, получила безвъзмездни ваксини от Китай, беше Пакистан. Китай граничи с Индия, който е зложелател на Пакистан. На 1 февруари Пакистан е получил 500 хиляди дози от имунизацията, създадена от китайската държавна корпорация " Национална фармацевтична група ", известна като " Синофарм ". Китай е заречен да подари 300 хиляди дози на Мианма, откакто тази страна от Югоизточна Азия изрази овреме интерес да достави ваксини от Индия.

Източноевропейските страни, които са развили положителни връзки с Китай посредством неговата инфраструктурна самодейност " Един пояс, веднъж ", са купили китайски ваксини. Обединените арабски емирства и Индонезия са сътрудничели с Китай по време на изпитванията на имунизацията. Броят на страните, изразили интерес за доставката на китайски ваксини, е достигнал 27, като доста от тях ползват за популацията си ваксини от Европа и Съединени американски щати. Тъй като имунизациите му са признати по света, наподобява Китай е впрегнал всички налични запаси да усили потенциала на производството.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР