Китай има за цел да тества над девет милиона жители

...
Китай има за цел да тества над девет милиона жители
Коментари Харесай

Китай започва масово тестване за COVID-19

Китай има за цел да тества над девет милиона поданици на пристанищния град Циндао в границите на пет дни след 6 случая на COVID-19, оповестиха през днешния ден здравните чиновници.
Това ще бъде първото всеобщо тестване в Поднебесната империя от няколко месеца насам.
В неделя бяха доказани шест случая в Циндао - град с население от 9.4 милиона души в североизточната част на страната - с генезис от болница, се споделя в изказване на общинската здравна комисия града.
Пет квартала ще бъдат тествани "в рамките на три дни " и целият град "в рамките на пет дни ", се споделя в изказването. Служителите обаче не показаха точна цифра какъв брой хора ще бъдат тествани.
Китай разполага с обширни благоприятни условия за бързи проби и здравната комисия съобщи, че над 140 000 чиновници на "лечебни заведения, новоприети пациенти и личен състав " към този момент са били тествани в Циндао, откакто случаите са доказани.
През юни огромни региони на столицата Пекин бяха подложени на всеобщи проби, откакто в града бяха открити повече от 20 милиона случаи на вируси, свързани с хранителен пазар.
Междувременно има информации, че няколко китайски компании са в последния стадий от изследванията по основаване на ваксина против ковид.
Макар и с недоказана успеваемост, имунизациите към този момент са били прилагани на стотици хиляди чиновници в основни браншове и бойци.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР