Китай и Югоизточна Азия посрещат днес Лунната нова година. Празненствата

...
Китай и Югоизточна Азия посрещат днес Лунната нова година. Празненствата
Коментари Харесай

Китай и Азия посрещат лунната нова година /снимки/

Китай и Югоизточна Азия посрещат през днешния ден Лунната нова година. Празненствата не престават цели две седмици.
Датата на китайската нова година се сменя годишно, тъй като се базира на лунния календар. Обичайно варира сред 21 януари и 20 февруари. Тази година е на 16 февруари.
Китайските фамилии означават празника, като се събират и ритуално почистват домовете си, с цел да прокудят неприятния шанс. Къщите се украсяват в червени цветове, хората пускат шумни и цветни фойерверки, с цел да плашат митичното страшилище Ниан, което ядяло децата и добитъка.
Децата получават червени пликове с "късметлийски пари " и благопожелания. А в благозвучие с новите технологии, младежите имат на смартофоните си приложения с червени пликове.
Повечето чиновници получават най-малко седем дни почивка, а учениците почиват в продължение на месец.
Всяка година с изключение на животно, си има и детайл, а детайлът за 2018 година е Земя. Земята пък от своя страна е обвързвана с жълтия цвят. Ето за какво и 2018 година ще бъде годината на жълтото земно куче.
Определящата дума за знака куче е деяние. Ето за какво годината на кучето 2018-а е отлично време за смяна в метода на живот – прекъсване на пушенето или промяна на местожителството.
Кучето е познато със своята преданост и благотворителност.
Парите и триумфът ще отидат при този, който избере да бъде почтен в своите каузи. От своя страна пък фирмите, които обезпечават благосъстоянието и здравето на своите консуматори, и тези, занимаващи се в региона на преработването и възобновимите енергийни източници, ще бъдат възнаградени с повишение на приходите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР