Китай и САЩ трябва да уважават основните си интереси, заяви

...
Китай и САЩ трябва да уважават основните си интереси, заяви
Коментари Харесай

Китайският премиер: Пекин и САЩ трябва взаимно да уважават интересите си

Китай и Съединени американски щати би трябвало да почитат главните си ползи, съобщи министър председателят в Пекин - Ли Къцян на конференция след края на сесията на Народното събрание на азиатската страна, съобщи Ройтерс.

"Смятам, че двете страни би трябвало да се почитат взаимно и да развият равнопоставени връзки, да почитат главните си ползи и да прегърнат съдействието ", сподели Ли.

"В последно време в връзките сред Китай и Съединени американски щати има нови проблеми и провокации, които е належащо да се уредят ", съобщи китайският министър председател. "И двете страни печелят от съдействието и губят от борбата. Уреждането на китайско-американските връзки дава отговор на ползите и на двете страни ", съобщи Ли.

Премиерът изрази убеденост, че Китай ще преодолее компликациите по отношение на ковид и ще продължи да спомага за световното икономическо развиване. Според него китайските управляващи са подхванали всички нужни ограничения, с цел да обезпечат вътрешна непоклатимост, и организират политика, с помощта на която благосъстоянието на популацията непрекъснато се покачва.

По думите му Китай се стреми да развива диверсифицирана пазарна стопанска система с присъединяване и на дребни, и на огромни предприятия и в същото време има намерение да спомага за преобразяване на дребните компании в мощни търговски организации.

Ли съобщи, че новият закон за националната сигурност в Хонконг има за цел да подсигурява дълготрайната непоклатимост и благополучие на региона. Според него провокиралия несъгласия закон е умислен, с цел да се приложи последователно моделът "Една страна, две системи ".

Пекин одобри противоречивия законопроект за националната сигурност в Хонконг

На конференцията, извършена по видеовръзка, китайският министър председател прикани за интернационално съдействие в битката с ковид, само че не отговори по какъв начин би трябвало да се извърши следствието на произхода на пандемията, за което упорстват Съединени американски щати и някои други страни, означи АП.

Тръмп отново атакува Китай поради COVID-19. "Ще проверявам всичко, не сме удовлетворени ", съобщи той
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР