Китай и САЩ са едни от страните с най-многобройно население,

...
Китай и САЩ са едни от страните с най-многобройно население,
Коментари Харесай

Пием повече бира дори от американците

Китай и Съединени американски щати са едни от страните с най-многобройно население, а също и най-големи стопански системи в света. Консумацията на бира в тези страни също е висока, пише Darik.

Но на човек от населението Щатите се подреждат след България по консумация на питие, до момента в който Китай не попада в топ 20 в международен мащаб.

Данни на Kirin Holding сочат, че за 28-ма поредна година Чехия оглавява подреждането. Нейните жители употребяват рекордните 181.9 литра бира годишно, което е близо двойно повече по отношение на Австрия и Полша, заемащи второ и трето място в подреждането.

В челото се подреждат още Румъния, Германия и Естония, а Намибия изненадващо заема седмото място в класацията с 84.8 литра на глава от популацията годишно. 

Топ 10 се добавя от Литва, Словакия и Ирландия, до момента в който България заема 16-то място с 76 литра бира годишно приблизително на глава от популацията.

Пред нас са още Испания, Габон, Конго, Финландия и Латвия, а след нас са страни, като Съединени американски щати, Хърватия, Австралия и Словения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР