Китай и САЩ обещаха да ускорят усилията си за справяне

...
Китай и САЩ обещаха да ускорят усилията си за справяне
Коментари Харесай

Китай и САЩ обещават да увеличат усилията си за климата преди срещата на върха Байдън-Си и срещата на ООН

Китай и Съединени американски щати дадоха обещание да ускорят напъните си за справяне с изменението на климата в бъдеще на огромна среща на Организация на обединените нации по въпроса

От Асошиейтед прес, 15 ноември 2023 година, 2:29 ч.

ПЕКИН -- Китай и Съединени американски щати дадоха обещание да ускорят напъните си за справяне с изменението на климата преди огромна среща на Организация на обединените нации по въпроса, като се ангажира да предприеме стъпки за понижаване на излъчванията на метан и други парникови газове с изключение на въглероден диоксид.

Съвместното известие пристигна в навечерието на срещата на върха сред президентите Джо Байдън и Си Дзинпин, която има за цел да стабилизира нестабилните връзки сред Съединени американски щати и Китай.

Сътрудничество сред международните двама най-големи емитенти на парникови газове се смятат за жизненоважни за триумфа на договарянията за климата на Организация на обединените нации, които стартират след две седмици в Дубай. По-рано тази година не беше ясно дали двете държавни управления ще си сътрудничат, поради внезапното утежняване на връзките по други въпроси, в това число технологиите, Тайван и войната на Русия в Украйна.

И двете страни „ осъзнават значимата роля, която играят “ и „ ще работят дружно... с цел да се оправят с едно от най-големите провокации на нашето време “, споделиха те в изказване, оповестено в сряда в Пекин и във вторник вечер във Вашингтон.

Те повториха уговорката, стихотворец от Групата на 20-те народи, на които и двете са членове, да продължат напъните за утрояване на световния потенциал за възобновима сила до 2030 година

Двете страни се споразумяха да възобновят договарянията за енергийните политики и да основат работна група за усилване на дейностите в региона на климата в това, което нарекоха „ сериозното десетилетие на 2020-те години “. Експертите споделят, че светът би трябвало да работи в този момент, с цел да има даже късмет да реализира контрактуваната цел за ограничение на междинното нарастване на световните температури до много под 2 градуса по Целзий (2,7 по Фаренхайт).

Един специалист по климата разказа съглашението сред двете страни да включат метана в идващите си проекти за деяние за климата като „ огромна стъпка “. Съединени американски щати и Китай също споделиха, че и Обединените арабски емирства ще бъдат домакини на среща за метана и други парникови газове по време на идните договаряния в Дубай.

„ Метанът доста отсъства от предходния ангажимент на Китай, " Дейвид Васков, интернационален климатичен шеф в Института за международни запаси, сподели в изказване. Той означи, че Китай е най-големият източник на метан в света и че " сериозните дейности за ограничение на този газ са от значително значение за закъснение на световното стопляне в кратковременен проект. ”

Миналата седмица китайското държавно управление издаде проект за деяние за надзор на излъчванията на метан, в това число създаването на система за отчитане и докладване на излъчванията. Основните източници на излъчвания включват въглищни мини, нефтени и газови залежи, ферми, сметища и пречиствателни станции.

___

Следете отразяването на климата и околната среда на AP на https://apnews.com/ център/климат-и-околна среда

Водещи истории

Репортерка, която отхвърля да разкрие източниците си ° С

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР