Китай и Съединените щати имат различия, но и общи интереси,

...
Китай и Съединените щати имат различия, но и общи интереси,
Коментари Харесай

Ван Йи: Китай и САЩ имат различия, но и общи интереси

Китай и Съединените щати имат разлики, само че и общи ползи, и двете страни се нуждаят от изчерпателен разговор. Това съобщи китайският външен министър Ван Йи на среща с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен в Държавния департамент.


" Китай и Съединени американски щати са две огромни сили, които имат разлики, само че в това време имаме и общи ползи и сме изправени пред провокации, на които би трябвало да отговорим дружно. Трябва освен да обновим разговора, само че и да го създадем изчерпателен и изчерпателен ", съобщи китайският министър.

" С огромно наслаждение поздравявам министъра на външните работи Ван Йи в Съединените щати. Искрено чакам с неспокойствие градивните диалози през идващите два дни ", сподели Блинкен преди да се изкаже и съобщи думата на китайския си сътрудник.

Ван Йи сподели също, че Вашингтон и Пекин би трябвало да се стремят да върнат двустранните връзки към устойчиво и стабилно развиване.

" С разговор можем да реализираме по-добро взаимно схващане, да работим дружно за разширение на обсега на общите ползи и да търсим съдействие в изгода и на двете страни, с цел да можем да стабилизираме китайско-американските връзки и да ги върнем на пътя на здравословното, устойчиво и стабилно развиване ", сподели той.

Ван Йи означи, че " понякога в връзките сред Китай и Съединени американски щати ще има дисонанс ". Според него, " когато това се случи, Китай ще работи умерено ". Китайският външен министър акцентира, че " прав е друг, който приказва по-силно или по-гръмогласно, а този, който работи в сходство с наредбите на трите взаимни официални съобщения сред Китай и Съединени американски щати, с интернационалното право, с главните правила на интернационалните връзки ". " Убеден съм, че нашият разговор ще бъде градивен и насочен към бъдещето ", акцентира Ван Йи.

" Съгласен съм с това, което сподели външният министър. Добре пристигнали в Съединени американски щати “, сподели Блинкен.

По-рано ръководителят на пресслужбата на Държавния департамент Матю Милър съобщи, че ръководителите на двата външнополитически отдела ще обсъдят въпроса за КНДР. Той не посочи какви въпроси ще бъдат обсъждани по отношение на Пхенян.

Подробната стратегия на визитата на министър Ван Йи не беше оповестена. Както беше оповестено от китайското външно министерство, Ван Йи ще бъде в Съединените щати на 26-28 октомври. Същите дати бяха посочени и от Държавния департамент. По-рано американското държавно управление заяви, че Ван Йи ще бъде посрещнат от Джейк Съливан, асистент на американския водач по въпросите на националната сигурност, в Белия дом на 27 октомври./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР