Китай и Русия разпространяват дезинформация за пандемията COVID-19, като една

...
Китай и Русия разпространяват дезинформация за пандемията COVID-19, като една
Коментари Харесай

Столтенберг: Русия и Китай атакуват единството на НАТО с дезинформация

Китай и Русия популяризират дезинформация за пандемията COVID-19, като една от задачите е да се подкопае единството на НАТО, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, представен от радио " Свободна Европа ".

" Руски и китайски представители внушават, че съдружниците в НАТО не се поддържат взаимно в противодействието против пандемията, че страните ни не са способни да защитят възрастните си хора и че съдружниците от НАТО са виновни за разпространяването на вируса. Имаме образци от изказвания, направени в Москва и Пекин, които не дават отговор на действителността и освен това целят да накърнят съюзническите връзки сред страните в НАТО. " - разяснява Столтенберг.

Той подчертава върху решимостта на съдружниците за взаимни дейности против пандемията.

" На видеоконференцията на министрите на защитата, която се организира неотдавна, всички участници се оповестиха за разширение на взаимните дейности. Само с общи старания можем да осигурим превозването на заболели през границите, на материали и здравно съоръжение. Твърденията за противоположното са погрешни. " - разясни генералният секретар на Алианса.

Той удостовери и решимостта на НАТО да отбрани сигурността на балтийските страни и да продължи да разполага свои подразделения на тяхна територия.

" Това не са единствено думи, само че и дейности. Подразделения на съдружниците са дислоцирани в Литва, Латвия, Естония и Полша. Авиацията на НАТО продължава патрулирането във въздушното пространство над тези страни. Продължава патрулирането на военни кораби на НАТО в Балтийско море. " - подсети Столтенберг.

В полемика за закупуването от Германия на американски бойни самолети той акцентира значимостта на тактиката за взаимното потребление на нуклеарно оръжие от съдружниците.

" Тази тактика е най-хубавата гаранция за сигурност - нуклеарното въздържане ", съобщи той през днешния ден пред организация dpa.

Той акцентира, че задачата на НАТО е свят без нуклеарни оръжия, само че светът няма да стане по-безопасен, в случай че Алиансът унищожи нуклеарния си боеприпас, до момента в който страни, като Китай, Русия и Северна Корея се въоръжават с нуклеарни оръжия.

" Ние сме за уравновесено, а не за едностранно нуклеарно разоръжаване. Докато има нуклеарни оръжия, НАТО ще остане нуклеарен алианс. " - уточни Йенс Столтенберг. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР