Китай и редица други страни, независимо от възможните санкции на

...
Китай и редица други страни, независимо от възможните санкции на
Коментари Харесай

Дванадесет танкера на Иран доставят петрол за Китай, заобикаляйки санкциите на САЩ


Китай и редица други страни, без значение от вероятните наказания на Съединени американски щати получават нефт с по-голям брой ирански танкери, в сравнение с е било известно по-рано, излиза наяве от обява на New York Times, която се базира на данните от обслужващите компании и сателитните изображения.

Изданието е проследило придвижването на 70 ирански танкера от 2 май, когато глобите на Съединени американски щати влязоха в цялостна мощ и държавният департамент съобщи, че каквито и да са покупки на ирански нефт от тази дата ще се санкционират със наказания. Оказало се е, че 12 танкера са превозвали и доставяли нефт за страните от Азия и Средиземноморието – шест от тях са товарили нефт от пристанищата на Китай, а останалите са превозвали нефт през Суецкия канал, като е допустимо това да е било за Турция или Сирия. При това още по-рано е било известно за някои от тези танкери. Отбелязва се, че всички страни, където е бил доставян петрола са застрашени от риск да попаднат под глобите от Съединени американски щати.

По данни на изданието, продължаващите доставки на ирански нефт са доказателство, че администрацията на президента Тръмп изпитва усложнения в опита си да понижи експорта от Иран до нула. В същото време изданието отбелязва, че покупката и транспорта на ирански нефт или на сходни артикули не са противозаконни от позиция на други страни, защото глобите, подхванати от администрацията на американскияпрезидент са едностранни.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР