Китай и китайският народа със сигурност ще постигнат окончателна победа

...
Китай и китайският народа със сигурност ще постигнат окончателна победа
Коментари Харесай

Китай обеща „окончателна победа“ над COVID-19

" Китай и китайският народа сигурно ще реализиран дефинитивна победа над епидемията ", се споделя в публикация на изразяващия позицията на Китайската комунистическа партия в. " Пийпълс дейли ". В нея се отхвърлят рецензиите против държавното управление за строгата му антиковидна политика , която провокира исторически митинги в страната предходната година, съобщи Ройтерс.

В същото време здравни специалисти от целия свят пробват да открият обстоятелствата по отношение на вилнеещата в Китай вълна от COVID-19 и да предотвратят по-нататъшно разпространяване на вируса.

Китай отстрани строгите си антиковидни рестрикции предишния месец. В резултат на това нова вълна от коронавирус инфекции връхлетя 1,4-милиардното население на страната, което има слаб натурален имунитет поради локдауните , наложени в страната от появяването на ковид в град Ухан преди три години, напомня организацията.  

Погребалните бюра в страната оповестяват за скок в търсенето на услугите им, лечебните заведения одобряват огромен брой пациенти, а съгласно прогнозите на интернационалните здравни специалисти тази година се чака в Китай да има минимум един милион смъртни случая, породени от COVID-19.

Представители на здравните управляващи на 27-те страни членки на Европейски Съюз ще обсъдят на среща през днешния ден координирания си отговор на последствията от нараствания брой идващи от Китай , откакто Пекин разхлаби антиковидните рестрикции. От своя страна Китай разкритикува страните, които вкараха наложителен коронавирус тест за идващите от Китай, назова решението им безразсъдно и лишено от научна аргументация, означи организацията.

Случаите на инфектирани с ковид в Китай се чака да се усилят доста на фона на идни пътувания из цялата страна във връзка настъпването на китайската Нова година , съобщи ДПА, като се базира на учени.

Докато актуалната вълна от болести евентуално е достигнала своя връх в огромни градове като Шанхай и Пекин , до края на месеца инфекциите ще се усилят в отдалечени села и градове в провинциите в Централен и Западен Китай, предизвестяват учените в ново проучване, оповестено през днешния ден в китайското здравно списание. Като причина за това нарастване те акцентират точно пътуванията във връзка китайската Нова година, която стартира на 22 януари.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР