Китай и Индия, както и редица други държави от Евразийския

...
Китай и Индия, както и редица други държави от Евразийския
Коментари Харесай

Лавров: Китай, Индия и други страни няма да помогнат на Запада да запази хегемония в света

Китай и Индия, както и редица други страни от Евразийския континент, Азиатско-тихоокеанския район, Близкия изток, Африка и Латинска Америка, не имат намерение да оказват помощ на Запада да поддържа надмощие на международната сцена.

Това сподели съветският външен министър Сергей Лавров на съвещание на Съвета на попечителите на Фондация „ Александър Горчаков ” за поддръжка на обществената дипломация, оповестяват съветски медии.

Лавров означи още, че актуалният свят е многополюсен и " малко хора желаят да вадят кестени от огъня за някогашните метрополии в сегашните условия ", жертвайки националните си ползи.

" Затова е напълно естествено, че към три четвърти от страните в света не се причислиха към антируските наказания. Всички те заеха уравновесена, уравновесена позиция по отношение на обстановката в Украйна и към нея ", сподели Лавров.

Според него страни като Китай и Индия, доста страни от Евразийския континент, Азиатско-Тихоокеанския район, Близкия изток, Африка и Латинска Америка " напълно схващат какво е заложено на карта ".

„ И те не желаят да се откажат от законните си национални ползи, с цел да оказват помощ на англосаксонците и техните помощници да запазят хегемонията си или, по-точно казано, да се опитат да запазят хегемонията си на международната сцена “, акцентира Лавров.

Доказателство за това, акцентира той, са резултатите от визитата на китайския президент Си Дзинпин в Москва, което „ ясно сподели на цялата интернационална общественост, че опитите да се работи в духа на разделяй и владей са обречени на неуспех “.

„ Въпреки мръсната акция за „ анулация “ на всичко, обвързвано с Русия, ние към момента имаме доста другари във всички страни по света, в това число на Запад. Знаем, че те симпатизират на нашата многонационална страна, обичат съветската просвета, споделят обичайния морал и фамилни полезности “, разяснява още Лавров.

Русия ще вземе решение по отношение на по-нататъшните вероятности за взаимоотношение със западните страни при свои условия, когато и в случай че тяхното управление изтрезнее. " Когато и в случай че те изтрезнеят, ще вземем решение за нашата позиция по отношение на вероятностите за по-нататъшни връзки с тях. Но ние, несъмнено, ще решим сами и при свои условия ", съобщи Лавров.

Източник " Труд "

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !     
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР