Китай и Хърватия ще изпратят своите национални отбори, които ще

...
Китай и Хърватия ще изпратят своите национални отбори, които ще
Коментари Харесай

Китай и Хърватия ще се присъединят към Лятната лига на НБА

Китай и Хърватия ще изпратят своите национални тимове, които ще вземат присъединяване в Лятната лига на НБА през юли в Лас Вегас, оповестиха от асоциацията. По време на 15-то издание на Лятната лига на НБА ще се изиграят общо 83 дуела от 5-15 юли в кампуса на университета „ Невада “ в Лас Вегас.

Китай има предходно присъединяване в лигата през 2007 година още веднъж в Лас Вегас, само че за Хърватия това ще бъде дебют. Това ще бъде и първият път, в който два интернационалните тима ще се причислят към клубовете от НБА за тяхното съревнование преди началото на новия сезон. Всички 32 отбора ще изиграят четири предварителни мача преди осемте най-високо ранкирани тима да бъдат сложени в шампионат, който ще приключи с турнирен дуел на 15 юли.

Всеки един тим, който пропусне конкуренцията, ще изиграе успокоителен мач, тъй че всеки клуб получава най-малко по пет срещи, в които да тества най-хубавите надарени нови състезатели и запаси против техните по-именити противници на паркета. Посещаемостта и телевизионното лъчение доближиха рекордни равнища предходната година, когато Портланд Трейл Блейзърс надигра Ел Ей Лейкърс във финала.

Кей Джей Даниелс от Портланд бе избран за „ Най-полезен състезател “ във финала. Джош Харт от Лейкърс пък бе избран за „ Най-полезен състезател “ на Лятната лига. 9 от първите 10 играчи, определени в Драфта взеха присъединяване в събитието, в това число първия пик Деандре Ейтън от Финикс Сънс. Сред някогашните баскетболисти, които са взели участие в конкуренцията и са ставали бъдещи „ Най-полезни играчи “ в постоянния сезон на НБА, са Стеф Къри, Кевин Дюрант, Джеймс Хардън и Ръсел Уестбрук. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР