Китай и Европейският съюз не трябва да се възприемат като

...
Китай и Европейският съюз не трябва да се възприемат като
Коментари Харесай

Среща на върха ЕС-Китай: Лидерите казват „различия“, съперничествата трябва да бъдат разгледани

Китай и Европейският съюз не би трябвало да се възприемат като противници и би трябвало да извърнат внимание на разликите си, споделиха водачи от двете страни в първата персонална среща на върха ЕС-Китай от повече от четири години.

По време на срещата в Пекин в четвъртък китайският президент Си Дзинпин предизвести висши чиновници на Европейски Съюз, че Китай и Европа не би трябвало да влизат в борба заради другите си политически системи.

Той също по този начин прикани Европейски Съюз да „ отстрани всички типове интервенция “ в двустранните връзки, съгласно китайската държавна телевизия CCTV.

Междувременно ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен сподели на Си, че Китай е най-големият търговски сътрудник на Европейски Съюз, само че „ има ясни несъответствия и разлики, които би трябвало да преодолеем “.

„ Понякога ползите ни съответстват “, сподели тя във встъпителните си бележки на срещата на върха, като уточни съдействието сред Европейски Съюз и Китай в региона на изкуствения интеле...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР