Китай го очаква съдбата на Съветския съюз, освен ако не

...
Китай го очаква съдбата на Съветския съюз, освен ако не
Коментари Харесай

Помпео: Китай го очаква съдбата на СССР, ако не промени авторитарния си режим

 Китай го чака ориста на Съветския съюз, в случай че не промени властническия си режим в интерес на западното политическо русло. Това съобщи държавният секретар Майкъл Помпео в радиопредаването на Стийв Грубър.

 

Помпео сподели, че Китай е най-големия съперник на Съединени американски щати и Запада. Той е склонен с изказванието, че Китай се съревновава със Запада в технологическата, военната, комерсиалната и финансови сфери. 

" В края на краищата в Комунистическата партия на Китай ще би трябвало да вземат решение дали в действителност желаят да станат част от цивилизованата общественост на нациите, които си взаимодействат поради по-доброто бъдеще на народите в света, или ще се занимават с това, с което се занимават в този момент. Всички знаем историята на Съветския съюз. Искат ли те (китайците) да се държат по метод, който дава отговор на държанието на властническите режими? Ако те желаят това, то... ние ще постъпим вярно, засилвайки своите въоръжени сили, и ще постъпваме вярно в дипломатически проект ", добави държавният секретар. 

 

Той удостовери, че Съединени американски щати не престават с опитите " за определяне на търговски връзки " с Пекин.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР