Китай е в период на икономическа експанзия, а съживяването на

...
Китай е в период на икономическа експанзия, а съживяването на
Коментари Харесай

Възстановяването на китайската икономика ще съживи азиатските пазари

Китай е в интервал на икономическа агресия, а съживяването на китайската стопанска система ще помогне за икономическото възобновяване на Азия, написа Ройтерс в разбора за китайската стопанска система.

Китай доста бързо е съумял да сложи епидемията от COVID-19 под надзор. Международният валутен фонд планува, че през тази година Китай ще е единствената стопанска система, която ще осъществя позитивен напредък.

"Възстановяването на китайската икономка подтиква износа на прилежащите страни. Износът на Южна Корея се е нараснал с помощта на икономическото възобновяване на Китай и други съществени стопански системи ", разяснява южнокорейският министър на търговията Хонг Нам-ки.

Според Goldman SachsАзия е в по-добра позиция за икономическо възобновяване спрямо останалата част на света, защото съумя да се оправи с ковид..

„ Смятаме, че Азия в действителност е най-добре позиционирана измежду огромните райони сега поради положителния надзор на вируса в по-голямата част от района оттатък Индия и някои елементи на Югоизточна Азия “, изясни Андрю Тилтън, основен икономист за азиатския район в капиталовата банка.

Той посочи, че потребителските разноски в Китай се забавят, защото за разлика от Съединени американски щати стимулиращите ограничения не са ориентирани към заменяне на приходите. „ Но мисля, че като се има поради какъв брой добре се оправя с превъзмогване на предаването на вируса в страната, интензивността в бранша на услугите стартира да се усъвършенства “, съобщи анализаторът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР