Китай е утроил ежедневното си разпространение на ваксини срещу COVID-19

...
Китай е утроил ежедневното си разпространение на ваксини срещу COVID-19
Коментари Харесай

Китай ваксинира 44% от 1,4 млрд. души с поне една доза, но границите остават затворени

Китай е утроил ежедневното си разпространяване на ваксини против COVID-19 през юни , като ваксинира 44% от 1,4 милиардното си население с най-малко една доза , само че здравните специалисти предизвестяват против бързото отваряне на границите , като се базират на неравномерно разпространяване и ниския % на цялостни имунизации , оповестява " Ройтерс ".

Китай ползва приблизително 17,3 милиона дози дневно през юни , нараствайки внезапно от 4,8 милиона през април, защото разшири листата на утвърдените ваксини до седем , като добави още три локални разработки и продължи да усилва производството .

До първата седмица на юни огромните градове Пекин и Шанхай изцяло са ваксинирали надлежно близо 70% и 50% от своите поданици , само че процентът в провинциите Гуангдонг и Шандонг остава под 20%.

" Китай е толкоз огромна страна... След като някой район се отвори, това ще има огромно въздействие върху места, които не са достигнали високи равнища на имунизация ", разяснява Фън Зиджиян, откривател от Китайския център за надзор на болесттите и Превенция.

Той изясни, че Китай към момента не е постигнал консенсус по отношение на това какъв брой имунизация ще разреши безвредно поправяне на ограниченията за надзор на вируса, в това число условие за разхлабване на карантина или проби за входящи пасажери.

Китай ще изчака и ще види по какъв начин Япония ще се оправи с епидемията и Олимпийските игри в Токио идващия месец, преди да реши какъв брой бързо Пекин би трябвало да разхлаби граничния надзор.
 Япония ускорява имунизацията поради Олимпийските игри
Япония ускорява имунизацията поради Олимпийските игри

Няма да позволява задгранични поданици

Китай също ускорява имунизациите в подготовка за зимните олимпийски игри при започване на идната година.

Няколко окръга и области на град Жангиакоу в северен Китай, които ще бъдат домакини на някои от игрите , приканват жителите да се имунизират , като споделят, че това е " нужен принос ", който те би трябвало да създадат за интернационалното събитие .

Като част от акцията за имунизация на града, над 1800 неимунизирани гости са били разубедени да влязат в парк в квартал Xuanhua по-рано този месец и са били ориентирани към околните места за инокулация, съгласно обява в обществената мрежа от управляващите на регионално равнище.

" Няма доста време и задачата е тежка ", сподели Ву Уейдонг, началник на градския комитет на Комунистическата партия, в изказване по-рано този месец. Според него градът към момента не доближава задачата си за имунизация, без да прецизира задачата или степента на инокулация.
 Европейски Съюз би трябвало да включи степента на имунизация и Коронавирус разновидности в напътствията за пътешестване
Европейски Съюз би трябвало да включи степента на имунизация и Коронавирус разновидности в напътствията за пътешестване

При бързо утежняване на епидемиологичната обстановка - тестване и карантина и за имунизирани или възобновени

Китай управлява локалното предаване на ковид, като организира огромни проби за Коронавирус и карантинира квартали и улици, когато се появят нови случаи . Няма желание да се откаже от " нулевата приемливост ", макар че локалните огнища са дребни спрямо тези в други страни.

Джан Уенхонг, шеф на експертен екип по лекуване на COVID-19 в Шанхай, съобщи на неотдавнашна конференция, че би било прекомерно рано да се откажат от тази политика или да се отворят изцяло, до момента в който цялостният % на имунизация не доближи най-малко 70% .

Трудно е да се реши ясно какъв брой дейно акцията за имунизация в Китай ще помогне да се ограничи разпространяването на вируса.

Някои страни като Англия и Чили се борят с повишаването на новите случаи , макар че имат измежду най-високите равнища на имунизация в света , което е предизвестие за Китай.

Чили , която употребява ваксина, създадена от китайската Sinovac като собствен главен инструмент за имунизация, съобщи в понеделник, че ще удължи изключителната обстановка COVID-19 до септември , защото случаите са се влошили до някои от най-високите равнища от началото на пандемията .
 Британия отсрочва края на Коронавирус рестриктивните мерки
Британия отсрочва края на Коронавирус рестриктивните мерки

Индийският вид Делта съставлява девет от 10 случая
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР