Китай е пуснал в експлоатация над 700 000 5G базови

...
Китай е пуснал в експлоатация над 700 000 5G базови
Коментари Харесай

Китай е изградил над 700 000 5G базови станции

Китай е пуснал в употреба над 700 000 5G базови станции, с над 180 милиона терминални връзки до октомври тази година, съобщи заместник-министърът на индустрията и осведомителните технологии Лиу Лейхун по време на Световната конференция за 5G, която стартира през вчерашния ден в гр.Гуанджоу, провинция Гуандун.

Той сподели, представен от Радио Китай, че страната бележи ускорена интеграция на 5G технологиите с действителната стопанска система, с повече области на приложение като интелигентното произвеждане, опазването на здравето, енергетиката и селското стопанство.

Според упованията на Глобалната асоциация на доставчиците на мобилни услуги до края на тази година борят на комерсиалните 5G мрежи по света ще доближи 180.

В същото време за шест месеца в Европейски Съюз са осъществени 140 набези на базови станции за мобилна връзка. Причината е публикуваното мнение, че 5G мрежата има връзка с пандемията от ковид. Повечето от незаконните действия са били осъществени във Англия и Холандия.

Ето за какво 15 страни членки предишния месец настояха Брюксел да предприеме съответни ограничения за битка с дезинформацията. Австрия, България, Гърция, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Португалия, Словакия, Финландия, Хърватия, Чехия, Швеция и Естония упорстват заместник-председателите на Европейска комисия Мартрете Вестагер и Вера Йоурова, както и еврокомисарят по вътрешен пазар Тиери Бретон да подхващат дейни дейности за битка против тайните теории.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР