Китай е прогонил вчера американски боен кораб, навлязъл незаконно в

...
Китай е прогонил вчера американски боен кораб, навлязъл незаконно в
Коментари Харесай

Китай е прогонил американски боен кораб, навлязъл незаконно в териториалните води на архипелага Сиша

Китай е прогонил през вчерашния ден американски военен транспортен съд, навлязъл нелегално в териториалните води на архипелага Сиша в Южнокитайско море.

„ Ракетният унищожител „ Милиус “ (USS Milius) извърши нелегално навлизане в китайски води край островите Сиша, застрашавайки мира и стабилността в Южнокитайско море. Ние организирахме военноморски и въздушни сили, които го наблюдаваха, следиха и предизвестиха да напусне региона в сходство с откритите правила. Ще продължим да следим ситуацията и ще предприемем всички нужни ограничения за отбрана на националния суверенитет, сигурност, както и на мира и стабилността в Южнокитайско море “, съобщи на брифинг за случая старши полковник Тиен Джунли, представител на Южния боен окръг на Китайската народноосвободителна войска (КНОА).

Това е следващият сходен случай, откакто в края на февруари американски боен аероплан P-8A води група кореспонденти на близка разследваща интервенция над Южнокитайско море, по време на която беше предизвестен от изтребител на китайската войска, откакто се приближи до въздушно пространство към архипелага Сиша.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР