Китай е построил близо 400 концентрационни лагера в Синдзян-уйгурския автономен

...
Китай е построил близо 400 концентрационни лагера в Синдзян-уйгурския автономен
Коментари Харесай

Китай построил 380 концентрационни лагера в Синдзян

Китай е построил близо 400 концентрационни лагера в Синдзян-уйгурския самостоятелен район, като през последните две години продължава строителството на десетки нови лагери, макар че китайските управляващи увериха, че приключват системата за " превъзпитание ". Информацията за лагерите е обявена от Австралийския институт за стратегическа политика , написа " Гардиън ".

Мрежата от лагери се намира в Западен Китай. Тя се употребява за задържане на уйгури и хора от други мюсюлмански малцинства. Китай строи още 14 лагера , съгласно сателитни фотоси, с които институтът се е сдобил.
 Франция лъже за уйгурите, скочи Пекин
Франция лъже за уйгурите, скочи Пекин

Истината е, че напоследък някои политици и медии в Съединени американски щати и на Запад клеймят

От Австралийския институт за стратегическа политика са открили 380 лагера в района от 2017 година Някои от тях са лагери за превъзпитание с дребна защита , а други са мощно укрепени затвори.

Предишни проучвания откриха над 100 лагера по-малко. Сега откривателите имат вяра, че са открили множеството от лагерите за задържане в района.

Информацията е обществена, в това число и координатите на обособените лагери, в база данни, които са налични онлайн, Xinjiang Data Project.

Много от концентрационните лагери са в непосредственост до индустриални паркове . Има информация, че пандизчиите са употребявани за насилствен труд.
 Франция укори Китай поради уйгурите
Франция укори Китай поради уйгурите

Над един милион уйгури се намират в лагери

Пекин твърди, че няма нарушение на човешките права в Синдзян. Първоначално китайските управляващи отричаха, че съществуват концентрационни лагери, само че по-късно ги описаха като центрове за професионално образование и стратегии за превъзпитание за справяне с бедността и антитероризъм.

Миналата година върховен представители разгласи, че множеството арестувани хора в лагерите са " върнати в обществото " . Китай обаче не пуска публицисти, правозащитници или дипломати до лагерите.

Повечето информация за лагерите е от оживели, които са избягали в чужбина, изтекли в общественото пространство документи на китайското държавно управление и сателитни изображения, които удостоверяват местоположението на лагерите.
 Китай принудително стерилизира уйгурите за надзор на популацията
Китай принудително стерилизира уйгурите за надзор на популацията

Докладът евентуално ще разгневи Пекин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР