Китай е постигнал пълен контрол върху провинцията си Хонконг, която

...
Китай е постигнал пълен контрол върху провинцията си Хонконг, която
Коментари Харесай

Си Дзинпин откри ключовия Конгрес на Комунистическата партия

Китай е постигнал цялостен надзор върху провинцията си Хонконг, която е минала от безпорядък към ръководство, сподели през днешния ден президентът Си Дзинпин при откриването на конгреса на Китайската комунистическа партия , съобщи Ройтерс.

Освен това Китай е повел огромна битка против сепаратизма на Тайван и е " решен и кадърен да  опази своя държавен суверенитет и териториална целокупност и да се опълчи на независимостта на Тайван ", сподели той и думите му бяха посрещнати с бурни ръкопляскания от делегатите. По думите му партията, която в този момент има към 96 милиона членове, е спечелила " най-голямата в човешката история битка с бедността ".

Китай ще оказва " непоколебима поддръжка " за частната стопанска система и ще остави пазарът " да играе решаваща роля в разпределението на ресурсите ", като задачата за реализира на първокачествен стопански напредък ще бъде основен за " построяването на актуалната социалистическа мощност ", сподели още 69-годишният Си в речта си.

Предстоят сложни времена , съобщи през днешния ден китайският президент Си Дзинпин в речта, с която откри националния конгрес на Китайската комунистическа партия, съобщи ДПА.  

Китайският водач предизвести, че Китай може да се сблъска с " евентуални рискове " и прикани страната да бъде " подготвена и за най-лошите сюжети ".
" Затова би трябвало да се приспособяваме и да бъдем подготвени да се оправяме със мощни ветрове, бурни води и рискови стихии ", сподели Си.

Си прикани страната с уверено да извършва напътствията на партийното управление , с цел да бъде реализирано възраждането на китайската нация и с цел да бъде уголемен " социализмът с китайски характерности ". Следващите пет години са от основно значение, акцентира китайският водач.

Във връзка с ситуацията в интернационалните връзки Си Дзинпин предизвести, че съществуват " големи опасности и провокации ". Той посочи, че са налице " световни промени, каквито не е имало от един век ".

Си съобщи също по този начин, че политиката на Китай за нулев COVID  е нужна и вярна, и че Китай е постигнал големи триумфи както в битката с разпространяването на ковид, по този начин и в устрема си да се развива стопански.  

По тайванския въпрос Си посочи, че Пекин възприема Тайван като част от Китай и че си резервира правото да употребява военна мощ , с цел да реализира единението с Тайван.

" Пълното обединяване на родината би трябвало да бъде реализирано и сигурно може да бъде реализирано ", съобщи китайският водач.  

Изявлението на Си, с което той съобщи, че Китай се опълчва на независимостта на Тайван предизвика бурни аплодисменти на делегатите на конгреса , съобщи Ройтерс.

Речта на Си Дзинпин, с която той откри националния конгрес на Китайската комунистическа партия, продължи по-малко от два часа, отбелязва Ройтерс.

Китай ще форсира построяването на първокласна войска и ще укрепи опциите да основава средства за стратегическо въздържане, посочи Си. В рамките на речта си китайският водач загатна думи, значещи " сигурност ", 73 пъти.

Освен това той акцентира, че китайските управляващи ще вземат ограничения, с цел да усилят раждаемостта в Китай .

Макар популацията на Китай да е 1,4 милиарда души , се чака раждаемостта тази година да доближи рекордно ниско равнище, настоявам експерти, занимаващи се с въпросите на демографията.

Китай ще трансформира в собствен приоритет опазването на околната среда и насърчаването на зелените способи на живот, съобщи през днешния ден китайският президент Си Цзинпин в речта, с която откри националния конгрес на Китайската комунистическа партия, съобщи Ройтерс.

Си посочи, че опазването на природата е част от построяването на съвременна социалистическа страна.

През последните 10 години Китай отбелязва прогрес в решаването на проблемите, свързани с околната среда , сподели китайският водач и даде обещание " на процедура да отстрани " замърсяването на въздуха и водата, и да овладее замърсяването на почвите.

" Защитата на околната среда претърпя исторически, трансформационни и всеобхватно промени - небесата над родината ни са по-сини, планините са по-зелени, а водата е по-чист ", акцентира Си през 2300-те делегати на конгреса.

Китайският президент разясни, че Китай ще върви поетапно към въглеродната индиферентност , като се преценява с енергийните си запаси.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР