Китай е подписал документи за сътрудничество в съвместното изграждане на

...
Китай е подписал документи за сътрудничество в съвместното изграждане на
Коментари Харесай

Китай е подписал споразумения за сътрудничество по „Един пояс, един път с 18 арабски държави

Китай е подписал документи за съдействие в взаимното създаване на „ Един пояс, веднъж " с 18 арабски страни, оповестиха от Министерството на търговията в петък.

„ Китайско-арабските старания за поощряване на съдействието в границите на „ Един пояс, веднъж " са забележителни и демонстрират огромен капацитет и необятни вероятности ", съобщи заместник-министърът на търговията Цян Къмин на конференция за четвъртото ревю сред Китай и арабските страни, предава " Радио Китай ".

През 2018 година размерът на двустранната търговия доближи 244,3 милиарда щатски $, което е скок от 28%., означи той, добавяйки, че китайски компании са подписали контракти за нови планове с арабски страни на стойност 35,6 милиарда щатски $, а директните им вложения там са били на обща стойност от 1,2 милиарда $ в браншове като енергетиката, инфраструктурата и производството.

Четвъртото ревю сред Китай и арабските страни ще се организира в северозападния китайски град Ичуан от 5 до 8 септември. То ще се концентрира върху области като трансграничната електронна търговия и вложения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР