Китай е отличник сред развиващите се икономики, макар и ръстът

...
Китай е отличник сред развиващите се икономики, макар и ръстът
Коментари Харесай

Прогноза: През следващото десетилетие Китай ще расте с по едва 2%

Китай е първенец измежду разрастващите се стопански системи, въпреки и растежът да се забавя. Но това скоро ще промени, считат от Capital Economics.

През идващото десетилетие икономическият напредък в страната ще се срине до 2 % годишно от предстоящите 6-6,5 % през тази, планува основният икономист за Азия Марк Уилямс, представен от CNBC.

" Времето на Китай като изпреварващ останалите разрастващи се пазари завършва ", съобщи той. Сред редицата проблеми, надвиснали над втората най-голяма стопанска система, са демографията, намаляването на работната мощ, задлъжнялостта и все по-слабите мотори на растежа на продуктиността.

Дълговият проблем на Китай няма да изчезне, а най-големите са терзания са при задлъжнялостта на корпорациите и на семействата, споделя Джулиян Еванс-Притчар, старши икономист за Китай в Capital Economics. Според него мощният растеж на задлъжнялостта се дължи на неприятни практики на пазара на кредитирането. Освен това данните демонстрират, че разноските на държавните компании не престават да порастват и обслужването на актуалните задължения ще стане още по-трудно, когато стопанската система на страната забави напредък. Сред най-задлъжнелите са бизнесмените на жилищни парцели.

 

money.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР