Китай е отказал да доставя резервни части за самолети на

...
Китай е отказал да доставя резервни части за самолети на
Коментари Харесай

Китай отказа да доставя части за самолети на Русия

Китай е отказал да доставя аварийни елементи за самолети на съветски самолетни компании. Това декларирал Валери Кудинов, началник на отдела за поддържане на летателна валидност на въздушния превоз на съветската авиация.

По думите му Русия възнамерява да търси благоприятни условия за доставка на самолетни елементи в Турция, Индия и други страни, оповестява Интерфакс.

" Ние инструктирахме самата самолетна компания да дефинира от кое място има опция да се доставя с тези аварийни елементи. Доколкото знам, мина такава информация, че се е обърнала да вземем за пример към Китай, а китайците са отказали ", сподели Кудинов пред кореспонденти.

" Ще търсим благоприятни условия през други страни. Може би посредством нашите сътрудници – посредством турците, може би посредством Индия. Всяка компания ще договаря сама – ние, Росавиация, просто ще оказваме помощ за узаконяване на тези аварийни елементи ", декларирал Кудинов.

На 26 февруари Европейският съюз вкара наказания, които не разрешават доставката на цивилен самолети и аварийни елементи за Русия, както и тяхната техническа поддръжка и застраховка. Освен това глобите задължават лизинговите компании до края на март да прекратят настоящите си контракти с самолетните компании.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР