Китай е отказал да доставя на руските авиолинии части за

...
Китай е отказал да доставя на руските авиолинии части за
Коментари Харесай

Китай отряза Русия - няма да ѝ доставя части за самолети

Китай е отказал да доставя на съветските авиолинии елементи за самолетите им . Това оповестява почитан представител на съветския авиационен орган " Росавиация ", представен от " Ройтерс ".

Руският авиационен бранш е притиснат от глобите на Запада поради нахлуването в Украйна.

Тази седмица съветското външно министерство предизвести, че сигурността на съветските пътнически полети е застрашена.

Руските медии, в това число " Интерфакс ", цитираха думите на Валери Кудинов от " Росавиация ", който дава отговор за поддръжката на летателната валидност на самолетите. Той е декларирал, че Русия ще търси благоприятни условия за доставяне с елементи за самолетите от страни, измежду които Турция и Индия, след несполучлив опит да ги получи от Китай.
 Лишават Русия от аварийни елементи за самолети
Лишават Русия от аварийни елементи за самолети

Това ще усложни в допълнение обстановката в авиационния бранш там

Той показва и че съветските компании към този момент са записали самолетите си, огромна част от които бяха регистрани в чужбина, в Русия, след наложените от Съединени американски щати и Европейски Съюз наказания върху съветската авиация.

Очакванията на Кудинов са други самолети да бъдат върнати на лизинговите компании.

Освен това, от законопроект, оповестен през днешния ден, излиза наяве, че съветското държавно управление има намерение да подреди на локалните самолетни компании да заплащат за самолетите чартърен в рубли и може да им попречи да ги върнат на задграничните компании, ако лизинговите контракти бъдат анулирани.

Припомняме, отводът на Китай да доставя с елементи Русия идва, откакто " Боинг " и " Еърбъс " също стопираха доставките. Решението на азиатската страна е без значение че да се причисли към финансовите наказания, наложени на Русия от Съединени американски щати и европейските държавни управления.
 И Китай бойкотира глобите на Запада против Русия
И Китай бойкотира глобите на Запада против Русия

Пекин желае да резервира естествени стопански и търговски връзки с Москва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР