Китай е най-значителната шпионска заплаха за Съединените щати и полага

...
Китай е най-значителната шпионска заплаха за Съединените щати и полага
Коментари Харесай

ФБР определя Китай за най-голямата заплаха за САЩ в шпионажа

Китай е най-значителната шпионска опасност за Съединените щати и поставя обилни старания да открадне интелектуалната благосъстоятелност . Това заяви в петък шефът на ФБР Кристофър Рей в тирада във Вашингтон, оповестява ТАСС.

" Никоя страна не съставлява по-голяма опасност в региона на шпионажа от Китай. За първи път Китай ползва обществен метод към кражбата на новаторски технологии по всички вероятни способи от огромен брой компании, университети и организации ", изяснява той.

По-рано, министерство на правораздаването на Съединени американски щати заяви, че някогашен чиновник на Държавния департамент, упрекнат в продажба на държавна информация на китайски сътрудници , се признава за отговорен по обвиняване в скрит план за машинация в Съединени американски щати.
 Китай желае неотложно поправяне на Съединени американски щати и преустановяване клеветите за шпионаж
Китай желае неотложно поправяне на Съединени американски щати и преустановяване клеветите за шпионаж

Американците мислят си, че в случай че повтарят неистина 10 хиляди пъти, тя ще се трансформира в истина

" Това излиза отвън рамките на свободната икономическа конкуренция . Тя е противозаконна и заплашва нашата икономическа и национална сигурност . Те се стремят да реализират икономическо развиване за наша сметка, а Съединени американски щати не са единствената им цел ", добавя Рей.

Както декларира по-рано шефът на Националния стопански съвет на Белия дом Лорънс Кадлоу, приоритет е кражба на интелектуална благосъстоятелност , за която Съединени американски щати упрекват Китай, както и практиката , като изискване за достъп до пазар, задгранични вложители да трансферират права за потребление на техни технологии на китайски сътрудници .

В същото време, шефът на ФБР има вяра, че Русия е " извънредно забележителна " опасност за Съединените щати в региона на разузнаването. " Русия е извънредно значима контраразузнавателна опасност за Съединените щати ", отбелязва той.
 В отчета на Мълър няма доказателства за интервенция на Русия, разгласи Москва Обновена
В отчета на Мълър няма доказателства за интервенция на Русия, разгласи Москва

Лавров акцентира, че няма нищо в документа, което да " притегля внимание "

" Разбира се, това се отнася за киберпространството и за това, което назоваваме злонамерено задгранично въздействие , както и тяхната активност в нашата страна. "

" Наблюдавахме доста интензивно злонамерено задгранично въздействие по време на предизборната акция през 2016 година ", добавя той.

" Това е отразено в отчета на специфичния прокурор Робърт Мълър и т ези дейности не престават . Става дума за потреблението на обществени мрежи, агитация, подправени сметки, за да ни опълчват едни против други и по този начин да подкопаят американската религия в демокрацията . "

" Такава опасност не съществува единствено по време на предизборни акции. Тази опасност съществува непрекъснато и тази активност продължава ", разяснява той.
 Джими Картър: Съединени американски щати са най-войнствената нация в историята на света
Джими Картър: Съединени американски щати са най-войнствената нация в историята на света

Тръмп се обадил на някогашния президент Картър да си поговорят за Китай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР