Китай е най-голямото предизвикателство пред световната сигурност и просперитет, но

...
Китай е най-голямото предизвикателство пред световната сигурност и просперитет, но
Коментари Харесай

Китай е най-голямото предизвикателство пред световната сигурност, заяви Сунак

Китай е най-голямото предизвикателство пред международната сигурност и разцвет, само че останалите водещи стопански системи не трябва да скъсват напълно връзките си с Пекин, съобщи през вчерашния ден английският министър председател Риши Сунак след срещата на, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

" Китай е най-голямото предизвикателство за международната сигурност и разцвет в наше време. Те са все по-авторитарни вкъщи и все по-активни в чужбина ", сподели Сунак пред публицисти след срещата в японския град Хирошима.

Сунак посочи, че Англия и останалите страни от Г-7 ще възприемат общ метод, с цел да понижат рисковете по отношение на Китай.

" Става дума за понижаване на рисковете, а не за разкъсване ", разясни английският министър председател.

Заедно с останалите страни от Г-7 " подхващаме стъпки, с които да попречим на Китай да употребява икономическа насила, с цел да се меси в суверенните каузи на другите ", добави Сунак.

Сунак сподели още, че това лято Англия ще стартира да образова украински водачи.

Британският министър председател акцентира, че никой не желае мир толкоз, колкото украинският президент Володимир Зеленски, само че изискванията на мира би трябвало да са основани на правилата на Украйна. " Политико " оповестява, че водачите на Г-7 са излезли с твърдо изказване към Пекин, в което са се съгласили да диверсифицират източниците на сериозни минерали и да основат нова координационна платформа за противопоставяне на икономическата насила. Те са осъдили опитите за смяна на статуквото в Южнокитайско море.
Това провокира сериозна реакция от страна на представителя на китайското външно министерство, който упрекна страните от Г-7 в интервенция във вътрешните работи на Китай.Китайското посолство във Англия също така е поискало през вчерашния ден от Лондон да спре да клюки и очерня Китай, с цел да не навреди повече на двустранните връзки, заяви " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

" Съответните забележки от английска страна са просто папагалско повторение на думите на други и съставляват злонамерени клюки, пренебрегващи обстоятелствата. Китай изрично се опълчва на това и уверено го осъжда ", се споделя в изказването на посолството.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР