Китай е наложил санкции на Майк Помпейо, предаде РИА Новости.

...
Китай е наложил санкции на Майк Помпейо, предаде РИА Новости.
Коментари Харесай

Китай наложи санкции на Майк Помпейо

Китай е наложил наказания на Майк Помпейо, съобщи РИА Новости.

Държавният секретар на Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския е попаднал в лист от 28 души, на които им е бил неразрешен достъп до територията на азиатската страна.

"През последните няколко години политици от Съединени американски щати, водейки се от свои персонални ползи открита злоба във връзка с Китайската национална република (КНР) и игнорирайки ползите на жителите на двете страни, са подхванали редица безумни дейности и са се намесили във вътрешнополитическия живот на Китай ", се е посочвало в публично известие на външното министерство на Пекин.

Освен Помпейо в листата са влезнали съветникът по комерсиалните въпроси на 45-ия президент на Съединени американски щати Питър Наваро и още 26 сътрудници на някогашния собственик на Белия дом.

По време на ръководството на Тръмп връзките сред Съединени американски щати и Китай са се влошили. Експрезидентът е обвинил азиатската страна, че е позволила разпространяването на коронавирусната зараза по света. Пекин е отрекъл изказванията на 45-ия американски държавен глава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР