Китай е наказал 8 123 души за извършване на фискални

...
Китай е наказал 8 123 души за извършване на фискални
Коментари Харесай

Китай наказва над 8 000 чиновници за злоупотреби

Китай е санкционирал 8 123 души за осъществяване на фискални нарушавания, след изработен одит за това по какъв начин се изразходва държавният централен бюджет за 2016 година, разкрити са и доста проблеми, оповестява държавната осведомителна организация " Синхуа ".

Кси Зеджун, началник на Сметната палата е оповестил нарушаванията и е уведомил законодателите през днешния ден. Мащабната акция в Китай, ориентирана към премахване на корупцията в ръководещата комунистическа партия, в това число и злоупотреби с държавни средства е засегнала повече от 1,3 милиона чиновници.

Кси Зеджун разяснява, че от причинителите, 970 са били осъдени за корист със средства, предопределени за акция за справяне с бедността, предопределена да измъкне всички хора в селските региони от беднотия до 2020 година

Други 1,363 са били осъдени за нередности при потреблението на средства, предопределени да обезпечат жилища на налични цени. Според нея 800 души в държавните предприятия и 73 души в осем огромни банки са направили нарушавания, а 505 души са осъдени за злоупотреби със здравноосигурителни фондове.

Около 7,30 милиарда $ от средствата, предопределени за жилищни планове на налични цени, са останали неизползвани повече от година.

Тя не дава детайлности за това, какво е наказването за направилите нарушинията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР