Китай е начело в световната надпревара за разгръщане на 5G

...
Китай е начело в световната надпревара за разгръщане на 5G
Коментари Харесай

Китай изпреварва САЩ и Южна Корея в разгръщането на 5G мрежи, сочи проучване

Китай е отпред в международната конкуренция за разрастване на 5G свръхскоростен мобилен интернет, изпреварвайки Южна Корея и Съединените щати, сочи изследване на адвокатската фирма " Аналисис Мейсън " (Analysys Mason), представено от " Франс прес " и Българска телеграфна агенция.

Тези три страни, както и Япония, са измежду най-ангажираните с разпространяването на тази технология. Проучването обгръща дейностите на фирмите и държавната политика в тази сфера в общо 10 страни. Те съставляват първата група, най-напредналата, до момента в който европейските пазари, измежду които Франция, Германия и Англия, са във втората група. Сингапур, Русия и Канада са част от третата група съгласно изследването, направено за Американската асоциация на телекомуникационните оператори (CTIA).

Китай дължи напредъка си по едно и също време на " самодейна държавна политика и импулса от бранша ", разяснява телекомуникационната асоциация в официално съобщение. По-конкретно, огромните компании от бранша са се заели с дати за стартиране в деяние, а държавното управление - с разпределяне на честоти на операторите.

По-скоро следващата година

Петото потомство (5G) мрежи е основен фактор за развиването на интернет на нещата. Разработката му ще способства за поддържането на милиарди данни, включващи навсякъде потребление на самостоятелни коли и други всекидневни интелигентни предмети. Европейският съюз си е сложил за цел въвеждането на 5G през 2020 година.

Първите появи на тази технология за потребителите са планувани още за тази година в Азия и Съединените щати, само че главната част от задействането ѝ се чака по-скоро през 2019 година съгласно скорошно изследване на " Глоубъл дейта " (GlobalData).

Много страни, най-много Съединените щати, дефинират 5G като стратегически залог. Това накара Белия дом да блокира в средата на март враждебната оферта за придобиване на производителя на полупроводници " Броудком " (Broadcom), чиято централа е в Сингапур, от американския " Куалком " (Qualcomm), аргументирайки се с опасения за националната сигурност. Съединените щати се притесняват най-много от Китай, по-специално от групата " Хуауей " (Huawei).

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР